• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zmiany od 2006 w GT

• Autor wątku Autor wątku karol82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karol82

Guest
Witam

Mam AR z rocznika 2008 i jest nieco z przodu stuknieta.. bede musial wymienic m.in blotnik i przedni zderzak.. i teraz chcialbym wiedziec jakie zmiany zaszly w AR GT w 2006.. bo homologacja jest wlasnie z tego roku.. czy czesci ze starszych Alf 04-05 beda wszystkie pasowac.. moge sie dowiedziec gdzies tych informacji? :)

Druga rzecz.. bawilem sie konfiguratorem nowych Alf i czy moglby mnie ktos oswiecic dlaczego do lakieru Czarny (Nero Carbonio) trzeba doplacic 2.1k w porownaniu chyba z najpopularniejszym Czarny pastelowy (Nero Pastello)? :)

Ja mam wlasnie w kolorze Nero Carbonio..i chcialbym go upodobnic do QV.. czyli czarny pastelowy.. jak juz dostane zderzak do nakladki chromowane..lusterka chromowane.. i xenony dolozyc o felgach nie zapominajac.. ( bo na arzie mam jedne z gorszych) :) .. chociaz zobaczymy co z tego wyjdzie.. bo moj mechanik mowi ze ten kolor wyglada naprawde swietnie.. tylko trzeba samochod umyc..

W kazdym badz razie bylbym wdzieczny za odp na pierwsze pytanie

Pozdrawiam..

EDIT:

Jeszcze jedno pytanie do wielkopolan.. czy ktos sie orientuje jak duzy wybor czesci do AR jest na gieldzie kolo Poznania? Mozna tam isc patrzec za lusterkami, swiatlami, grillem, znaczkiem na maske z przodu itp itd? Czy raczej od razu do ASO?

Ostatnia edycja:
będą pasować z wyjątkiem kratek zderzaka (starsze bez chromu , nowsze z chromem)
- rozumiem że pytasz o blacharskie ?

atrapa w 2008 jest w 2 wersjach - połysk chrom i mat chrom - kup taką żeby pasowała do paska na masce

co do czarnych lakierów specem nei jestem - może jeden to metalic a drugi zwykły ?

jak robisz xenon pamiętaj o spryskiwaczach , jeśli nie masz sprysków kup zderzak z otworami pod spryskiwacze

bawilem sie konfiguratorem nowych Alf i czy moglby mnie ktos oswiecic dlaczego do lakieru Czarny (Nero Carbonio) trzeba doplacic 2.1k w porownaniu chyba z najpopularniejszym Czarny pastelowy (Nero Pastello)? :)

Ja mam wlasnie w kolorze Nero Carbonio..i chcialbym go upodobnic do QV.. czyli czarny pastelowy..

A co to jest QV ??

QV = Quadrifoglio Verde = samochody z koniczynka = bogato wyposazona wersja :)

Tu masz przyklad takiego modelu: TU

To bedzie trzeba szukac jakiegos zdrzeka z chromowana kratka..

Co do spryskiwaczy to wiem :> ale dzieki i tak..

obserwator ma rację - nero carbonio to metalic - i dopłata jest w standardowej wysokości dla takich lakierów;

obserwator737 zbanowany a pewnie by wiedzial odpowiedz na moje kolejne pytania :)

Krotko: Alfa z 2008.. zalozmy ze zderzak przedni od Alfy z 2005 roku.. teraz pytania..

1. Czy ksztalt samej blachy sie zmienil wielkosc kratek gornych dolnych itp itd.. miejsce na grill wielkosc?
2. Czy sa roznych wielkosci grille czy wszystkie takie same? Te mocno chromowane (szeroka obwodka chromowana naokolo kratki) sa po prostu mniejsze lekko i naokolo jest ten chrom? Czy jak to wyglada.. no i czy ten grill z 2008 z serii blackline pasowalby do zderzaka z 2005r.
3. Nakladki chromowane na zderzak przedni.. te 2 listewki.. je mozna zamontowac do kazdego zderzaka?

Z gory wielkie dzieki za szybka odpowiedz...

Ostatnia edycja:
Odpowiedź od znajomego obserwator737

ad 1 - nic się nie zmieniło , wszystko pasuje

ad 2 grille mają takie same rozmiary , jeden ma połysk , drugi satynowany (oprócz grilla satynowanego trzeba dokupić satynowany pasek na maskę)

ad 3 - na 99% tak > tyle że trzeba dokupić kratki dolne w zderzak bo do chromu mają inny kształt

Pozdro od 737 i http://alfahooligans.pl

Ostatnia edycja:
Ok wielkie dzieki.. teraz tylko znalezc te czesci w odpowiednich cenach.. :)

QV = Quadrifoglio Verde = samochody z koniczynka = bogato wyposazona wersja :)

Koniczynka to chyba oznacza najmocniejszy silnik i najbogatsze wyposażenie, bo można mieć np. 145 1.4 z pełnym wyposażeniem i to nie będzie Quadrifoglio Verde.

Amortyzatory
Powrót