• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zmiana sportowego zawieszenia

• Autor wątku Autor wątku Carlos 1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Carlos 1979

Guest
Mam 146 która ma sportowe zawieszenie na 15 felgach z nisko profilowanymi oponami. Na chwile obecną wszystko jest ok. Auto super się prowadzi, tylko ze obawiam się warunków zimowych. Czy z tak niskim zawieszeniem, pokonam zaspy które mogę spotkać na swojej drodze. Co będzie najlepszym rozwiązaniem żeby, trochę podwyższyć wozik. Z góry dziękuje za rady.

Carlos 1979 napisał:
Mam 146 która ma sportowe zawieszenie na 15 felgach z nisko profilowanymi oponami. Na chwile obecną wszystko jest ok. Auto super się prowadzi, tylko ze obawiam się warunków zimowych. Czy z tak niskim zawieszeniem, pokonam zaspy które mogę spotkać na swojej drodze. Co będzie najlepszym rozwiązaniem żeby, trochę podwyższyć wozik. Z góry dziękuje za rady.
Ja bym nic nie ruszał na zime założył bym zimowe koła z oponami z wyższym profilem

tu sprawę załatwiałoby zawieszenie gwintowane. Można by wtedy na okres zimowy podnieść prześwit

ja tez mam sportowe zawieszenie kola 14 i w zime nie mialem zadnych trudnosci

Ja tez ma nisko i też nie wiem co w zimie będzie :? może się uda gwinty może by trochę poprawiły samopoczucie?

ja jestem po zimie koła 15 a opony 195/55 i jakoś alfka przezyła chociaz ta zima to nie była zima tego roku ;// a tak nawiasem sprężyny i obniżona alfa to jakiś bajer z fabryki czy tuning w garażu :mrgreen:

Zabawiłem się w archeologa... :>>>

Panowie interesuje mnie jakie zawieszenia sportowe macie u siebie? Jakich firm? Czy tylko na sprężynach są opuszczone? :D chcę swoją niżej posadzić, na standardowych kółkach 195/50/15... Jakich producentów polecacie?

z góry dziękuje za rady

ja mam sprezyny eibach o ile dobrze sie orientuje -40mm, zimowki 185/65/14' i przezylem zime :D

nie zmienilbym zawiechy :!:

jechalem ostatnio z kumplem golfem ćtyry 1,9tdi, jezeli chodzi o przyspieszenie to oczywiscie o wiele bardziej sie rwal niz moja niunia, ale zawieszenie to tragedia :!:
plywal na drodze, podskakiwal i bujal sie na boki :!: jednym slowem tragedia :!: jestem pewny ze w zakretach nie ma szans z zadna alfa :mrgreen:

powiedzcie czy można zmienić same sprężyny na obniżające -30mm bez zmiany amortyzatorów :?:

ja od zawsze jezdze na eibach i jest super :D

teraz w 155 mam od wersji Q4 i obnizyla sie tylko o 15mm i tak mi pasuje, do tego komfort prawie jak na seryjnych sprezynach nieco sztywniej w zakrętach :P

można spokojne zmieniac. niektórzy nawet do 40 mm podaja że można obnizać

Amortyzatory
Powrót