• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] zmiana slinika w Alfa Romeo 145

• Autor wątku Autor wątku zjawa83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zjawa83

Guest
witam wszytkich mam pytanie mam alfe 145 1.4ts i chcialbym zmienic silnik na wiekszy np 1.6ts czy potrzebne sa duze zmiany przy przekladaniu tego silnika czy pasuje bez zadnych zmian chcialem go zmienic gdyz w moim zerwal sie pasek i iestety naprawa sie ine oplaca dlatego kieruje prosbe z zapytaniem ktiry silnik mozna wstawiuc bez problemu i bez wiekszych przerubek z tego co wiem to 1.6 nie powinno byc problemu a jak z wiekszymi silnikami typu 1.8 2.0 wszytkie silniki ts dziekuje z gory i czekam na odpowiedzi podzrawiam

Taa, 1.6 podejdzie bez żadnych kłopotów, 1.8 i 2.0 raczej nie bardzo. Zresztą poszukaj na forum, są tematy o tym

a z przekładką do 1.6 kompa nie trzeba zmieniać?

z 1.8,2.0 się raczej mało opłaca. Dochodzą koszty związane z wymianą zawieszenia, hamulców itp.

Amortyzatory
Powrót