Zmiana koloru felg / Malowanie aluminium.

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kayrol

Guest
Witam, myśle nad pomalowaniem moich letnich 17" na czarny pół-matowy kolor + lekko ciemne szybki taki dark style ;)
RimsProcess046.jpg

moze mnie ktoś oświecić jak to zrobić? Na forum widzialem aby jedną 166 która ma czarne fele ale się świeciły.

:lol: Tylko dobry lakiernik jest to dosyc trudne ale efekt palce lizac :DDD

Jeśli ma to wyglądać idealnie to tylko i wyłącznie w wyspecjalizowanym zakładzie gdzie zrobią to w specjalnym urządzeniu, w otoczeniu wysokiej temperatury, malowaną obręcz pokrywa się tzw. farbą proszkową można również zażyczyć sobie dowolny kolor z palety to już zależy od indywidualnych upodobań klienta a spray sobie odpuść...

Pzdr

Dokładnie jak napisał kolega wyżej, kiedyś pomagałem znajomemy co się uparł że sam odnowi farbe na felgach i wyglądało to pozniej powiedzmy do przyjęcia ale najgorzej było z trwałością, ja jeden komplet co jeżdził u mnie na Oplu oddałem to kolesia co zajmuje się felgami profesjonalnie i pomalował mi je za 640 zł ale efekt bym naprawde idealny i pomalował nie tylko przód ale całe felgi więc były naprawde jak nowe :)

TAk tylko że chromowanie kosztuje w chu.. kasy :) do lakiernika dać pomaluje dobrze.

Amortyzatory
Powrót