• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Zestaw rozrządu + pompa... czy sie nada?

• Autor wątku Autor wątku radi23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja kupiłem od Puotka i wyszło mi za to co napisałeś niecałe 400zł:
Pasek rozrządu dayco
napinacz INA
rolka prowadząca INA
pompa wody Dolz
I od sierpnia wszystko gra i nie ma problemów! Z allegro może to samo, ale wolę ze sprawdzonego źródła :) A wariata wymieniasz?

Wariator mam zamiar wymienić też przy okazji robienia rozrządu i pompy. Czy koszt robocizny wymiany rozrządu pompy i wariata powinien przekroczyć 300 zł (nie mówie oczywiście o aso). Ile płaciliście za taki zabieg?

Witam

400zł chcieli we Wrocku i tyle samo wzieli w Pile. 300zł byłoby za wymianę rozrządu bez wariata i bez pompy wody

Pozdr

U znajomego mechanika za wymianę rozrządu zapłaciłem (pasek, rolki i pompa wody bez wariatora) 200zł

400zł. Wymiana rozrządu, wariatora, pompy wody, oleju w silniku, oleju w skrzyni.

Rozrząd tj. pasek rolki i pompa wody wymieniony, dodatkowo wariator i olej i uszczelka pod pokrywą zaworów. Za wszystko zapłaciłem 300 zł (po uwzględnieniu dużej zniżki :) Alfa odżyła. Z czystym sumieniem mogę polecić tego mechanika wszystkim z okolic Gdyni.

Rozrząd tj. pasek rolki i pompa wody wymieniony, dodatkowo wariator i olej i uszczelka pod pokrywą zaworów. Za wszystko zapłaciłem 300 zł (po uwzględnieniu dużej zniżki :) Alfa odżyła. Z czystym sumieniem mogę polecić tego mechanika wszystkim z okolic Gdyni.
Mówisz,że po zmianie wariatora aż taka poprawa osiągów?Mam ts 16v i właśnie coś jechać nie chce,a wariator już mocno klepie.

Mówisz,że po zmianie wariatora aż taka poprawa osiągów?Mam ts 16v i właśnie coś jechać nie chce,a wariator już mocno klepie.
Ja odczułem dużą zmiane, alfa jest dynamiczniejsza i dużo ciszej silnik pracuje. Jak zobaczyłem stan pompy wody i paska po wymianie to byłem w szoku. Pasek miał zerwane 3 zęby:eek: a pompa wody nadłamane łopatki wirnika. Jeszcze pare km i miałbym silnik do remontu.

Amortyzatory
Powrót