• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

zegary - wymiana

• Autor wątku Autor wątku newalf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

newalf

Guest
małe mam pytanko , czy można w jakis sposób i jesli tak to w jaki wymienić tarcze białe na czarne? czy się wymienia całe zegary? mógłby mi ktoś przybliżyć info???

i drugie - jak sie nazywa ten panel co są w nim pokretła od nawiewów bo chce sobie go kupić mam srebrny a szukam karbonu wraz z popielniczką tylko nie wiem jak szukać

i trzecia sprawa gdzie można kupić oryginalne nakładki na progi zewnętrzne bo na allegro nie moge znaleść

ten panel co sa w nim pokretla nazywa sie konsola srodkowa :)
w temacie zegarow nie wiem bo ich nie rozbieralem (jeszcze) a progow szukaj nie tylko na allegro.wpiszw google i przegladaj

wymiana konsoli http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=16
panel klimy - na allegro ( wpisz panel 156 albo panel alfa np. http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=panel+alfa )
progi org - domyślam się że chodzi o te z SP ( sport pack ) - szukać na alledrogo i pytać jak ktoś wystawia np angola na części z tymi progami
( np. http://www.allegro.pl/item722462301_alfa_romeo_156_progi.html http://www.allegro.pl/item723400728_alfa_romeo_156_2001r_sedan_prog_lewy_slupek_progi.html - trzeba szukać i liczyć na okazję jak się chce tanio )

Ostatnia edycja:
Jestem świeżo po wymianie zegarow z bialych na czarne. Jedyne na co zwracalem przy zakupie to zeby byly z jtd. Efekt swietny szczegolnie z konsola srodkowa carbon. Zaleta pomaranczowych zegarow jest to, ze swieca nawed przy wylaczonych swiatlach. Takze warto poszperac na allegro i odmienic styl auta sportpackowo :D

No tak, zegary będą świecić na pomarańczowo, a podświetlenie konsoli centralnej, regulacja lusterek i przyciski opuszczania szyb będą na zielono. Piękny misz masz

Dokładnie tak jak kolega powiedział należ kupić wszystkie trzy zegary: prędkościomierz, obrotomierz oraz paliwa-temperatury-zegarka. Co do dwóch pierwszych musisz szukać od swojej wersji silnikowej JTD,TS, V6, GTA ponieważ każdy z nich jest inaczej wyskalowany i ma inne ikonki na tarczach. A co do trzeciego szukaj tylko od europejskich ponieważ angliki mają odwrotnie ustawione zegary. Co do konsoli środkowej ty również szukaj od europejskiego ponieważ anglik nie pasuje.

Ten niezly misz-masz to wystepuje we wszystkich autach z pomaranczowymi zegarami ktore zjechaly z tasmy montazowej. Co wiecej sa nawet wersje ktore maja pred., obrot. pomaranczowe, a srodkowe od temp, zegarek, paliwo zielone (ja mam wszystkie zegary pomaraczowe) i tez to jest fabrycznie. Misz-masz jest wtedy jak laczysz pomaranczowe zegary z drewnem(wyglada tandetnie). Dlatego zmienilem konsole na karbon i kierownice na skorzana. Niech nikt mi nie mowi, ze mam misz-masz bo wysmieje.A nie powiem, ze czarne skorzane fotele momo tez fajnie sie prezentuja w tym zestawie :D Kropka nad i jest skorzana galka lewarka zmiany biegow. Specjalnie dla tego uzytkownika forum wrzuce foto i sam sobie ocen czy to jest kicz :/ cdn...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie twierdze że kicz. Wspominałeś tylko o wymianie zegarów, a nie że wymieniłeś wszędzie podświetlenie. Poza tym jak tobie się podoba to Ci powinno wystarczyć. A to czy wyszedł kicz to sprawa subiektywna i ja tego nie oceniam.

ale czy wymiana całych zegarów nic nie pokopie z autem? nie ma w zegarach np immobilizera jak w innych autach?

---------- Post dodany o godzinie 22:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:05 ----------

mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak ten galimatias wygląda czerwono zielony?

Jesli zmienisz na zegary dla twojej wersji silnikowej to nie powinno byc zadnych problemow. Mi po wymianie zmienil sie przebieg kilometrow. To chyba jedyna rzecz ktora trzeba skorygowac po wymianie.

Ma ktoś z Was zamontowane białe tarcze w wersji ze Sport Packiem? Bo chętnie bym zobaczył jak to wygląda, ma ktoś może fotki? :)

No tak tylko ja szukam fotki białych tarcz zegarów w połączeniu z karbonową konsolą środkową, chciałbym zobaczyć jak to się prezentuje :)

No tak tylko ja szukam fotki białych tarcz zegarów w połączeniu z karbonową konsolą środkową, chciałbym zobaczyć jak to się prezentuje :)

ja mam tak zrobione ale niestety nie jestem ci w stanie teraz dac fotek a prezenyuje sie to calkiem niezle naweet fajnie sie komponuje

pany w sport pacu na pomarańczowo czy tez lekko na czerwono zależy jak kto woli pala się tylko zegary i konsola srodkowa ,ale podswietlenie szyb,ustawienie lusterek itd na zielono,po jaki wałek zmieniać coś w sport packu na biało

Załączniki

• 4403_F.jpg
    4403_F.jpg
    61.8 KB · Wyświetleń: 119
Wooow dzięki za fote bo nie zauważyłem w swoim Sport Packu, ze zegary i konsola środkowa świecą na pomarańczowo...<facepalm>

Pewnie mnie zlinczujecie ale moim zdaniem białe zegary są o niebo lepsze niż czarne ze sportpacka, mało tego podoba mi się zielone podświetlenie z czerwonymi wskazówkami :)

Jedynie ładniejsze są czerwone od wersji po FL

Amortyzatory
Powrót