Zderzak tył: sedan a sportwagon

Hammer

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.
Mam takie pytanko: czy zderzak tylny w wersji z przed FL jest taki sam dla sedana i sportwagona?

Dostałem w tył od BMW !*^&%!^@@!$%!&!&!! :-( ... i zderzak połamany.
Przejrzałem forum, oglądałem zdjęcia i wydaje mi się, że ten od sedana jest trochę dłuższy (jeśli można tak to określić).
Ale wolę się upewnić wśród Alfisti ;-)

PS: A może ma ktoś do sprzedania zderzak tył do 156 SW przed FL w kolorze Grigio Africa:>?

zderzaki są inne , pisałem już o tym na forum

wejście klapy :

Ostatnia edycja:
można wyciąć miejsce na klapę i zaszpachlować :top:

A tak na poważnie, może udałoby się skleić stary zderzak? Są firmy,które profesjoinalnie kleją plastiki... A potem lakier i zderzak jak nowy :)

Ostatnia edycja:
Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń, chociaż szczerze mówiąc na ten element (wycięcie na klapę) nie zwróciłem uwagi, jak również nie znalazłem tego wątku na forum.

można wyciąć miejsce na klapę i zaszpachlować :top:
Wszystko da się zrobić, Polak potrafi :> :D

A tak na poważnie, może udałoby się skleić stary zderzak? Są firmy,które profesjoinalnie kleją plastiki... A potem lakier i zderzak jak nowy :)
Wolałbym jeździć z używanym ale nieuszkodzonym zderzakiem, nieklejonym itp, bo w przypadku (odpukać w niemalowane) następnej stłuczki to będę miał podłogę do prostowania...

Dokładnie. Mialem tak isam problem. Ale kupile m na allegro po jakims angolu zderzak chyba za 370 zł czy jakos tak juz nie pamietam w super stanie i w tym samym kolorze. W serwisie zaspiewali mi 1500zł. Porażka :)

W serwisie zaspiewali mi 1500zł. Porażka :)

0_o No to ładnie... Teraz ceny trochę spadły, obecnie taki zderzak można mieć za około 640zł + wysyłka. No nic, jak nie znajdę nic w kolorze z używek to szarpnę się na nówkę+lakierowanie z ubezpieczenia.

Edit:
spoko spoko , wcale się nie upieram że pisałem o tym na tym forum - w moim wieku ...musisz mi wybaczyć pewne luki w pamięci :D
Nie no, być może było w innym temacie, bo szukałem tylko po tematach, zupełnie wyleciało mi z głowy, że można szukać też po pojedynczych wpisach.
Najważniejsze, że temat jest i jak ktoś będzie tego szukał to teraz powinien znaleźć ;-)

Ostatnia edycja:
hm no nie wiem bylem z okolu dwa tyg. temu to mieli tylko jedną alfę 2.5 , zdziwiłem się a tyle ich tam stało, a i nie polecam ich bo ceny maja ohohoh..
po prostu przesadzają np za halogeny wołać 200zł :S

Amortyzatory
Powrót