• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zawory w AR 146 2.0 Ti 16V

• Autor wątku Autor wątku Proteus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Proteus

Guest
Witam.

Koledzy mam pytanie apropo regulacji zaworów w AR 146. Silnik 2.0. 16V.
Czy jest możliwa regulacja w silniku z hydraulicznymi popychaczami??. Silnik trochę mi klepie, jak diesel. Byłem w warsztacie i to raczej nie jest wariator. Powiedzieli mi że to mogą być popychacze do wymiany. Jest to trochę drogi interes. Czy nie wystarczy regulacja zaworów?? Proszę o info. Przebieg 215 tyś.

Moze to tez byc rozrząd ja np. tak mialem.

kiedy zmieniales olej? na jaki?

no ja już wymieniałem popychacze.sprawdź sobie na eperze fiata bo z tego co pamiętam to były tańsze w serwisie od tych co chciałem kupić.za wymianę w aso chcieli 200zł

Amortyzatory
Powrót