• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zawór wlewu

• Autor wątku Autor wątku amoook
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zawór
A

amoook

Guest
Witam,
mam pytanko czy zawór wlewu LPG można wymienić samemu ? Czy trzeba to robić w jakimś serwisie? Jeśli można samemu to czy są jakieś czynności poprzedzające odkręcenie tego zaworu :D Jestem laikiem jeśli chodzi o gaz (nie zagazowałem Alfy :) i raczej się na to nie zanosi :)), więc proszę o wyrozumiałość :)
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

ja kolego wymieniałem zderzak sam i co się z tym wiązało musiałem odkręcić wlew gazu, trzeba pamiętać żeby na początku go rozszczelnić i zabierać łapki - ucieka gaz z rurki pomiędzy wlewem a zbiornikiem. później skręcić porządnie i powinno być ok

ja kolego wymieniałem zderzak sam i co się z tym wiązało musiałem odkręcić wlew gazu, trzeba pamiętać żeby na początku go rozszczelnić i zabierać łapki - ucieka gaz z rurki pomiędzy wlewem a zbiornikiem. później skręcić porządnie i powinno być ok

Tak jak kolega napisał, ucieka LPG z rurki między zaworem tankowania a wielozaworem butli i tyle, powinno potem udać się skręcić na starej baryłce, jeśli się nie uda ucinasz rurkę, zakładasz nową barylkę i skręcasz na nowo. Baryłka niecałą złotówkę kosztuje.

Amortyzatory
Powrót