• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

zawieszenie

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
no i przszyszedl czas na calkowity remont zawieszenia co myslicie o tych amorkach są o wiele tansze znacie tą firme?? http://allegro.pl/item283849721_amortyzatory_alfa_romeo_147_156_przod_najtaniej_.html musze zmienic cale zawieszenie lacznie ze sprezynami wachaczami i amorkami przod i tyl wiec nie moge zbytnio zaszalec bo budzet skromny jak myslicie w ilu sie zmieszcze??

osobiście poelcam tak : bilstein , koni , sachs (bodge) średnio polecam kayabe, nie polecam monroe i nie polecam amortyzatorów firmy no name troszke tego zakładam i wiem ile ludzie przejeżdżają kilometrów na nich i często sa pretensje

Do dość twardo zestrojonego zawieszenia w Alfie, wprost stworzone są amortyzatory Bilstein. Wbrew pozorom wcale nie są dużo droższe, niż te które podałeś w linku: BILSTEIN B4 Seria B4 jest pomyślana jako produkt, który ma zastąpić seryjny amortyzator, a przy okazji jest odrobię twardszy. Ja u siebie też robiłem remont zawieszenia i z przodu włożyłem właśnie Bilstein'y, natomiast z tyłu Kayabę Excel-G. Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji :D

polecam koni w serii żółtej niedrogie i regulacja z góry można przejść od "serii" do sportu płynnie... lub serie złotą - działa to tak amortyzator różnie reaguje na częstotliwość drgań - na nierównościach odpuszcza, na zakrętach - przechył blokuje mówiąc tak zwyczajnie prosto :)

Amortyzatory
Powrót