• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

zawieszenie tyl

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
Planuje zrobic remoncik zawieszenia tyl bo na dziurach slysze ze cos tam stuka. Mam w zwiazku z tym pare pytan:
1. Czy calosc jest w miare latwa do wymiany jak sie ma kanal i czy jakies specjalistyczne narzedzia sa potrzebne?
2. Co najczesciej "leci" ? czy na szarpakach mozna to dobrze sprawdzic czy da sie recznie?
3. Czy warto wymienic calosc tzn 4 wachacze poprzeczne 2 wzdluzne laczniki stabilizatora gumy stbilizatora i jakies dwie tuleje zwrotnicy?? czy szukac tego co puka:P
4. Czy jest sens regeneracji i jakie sa koszta? komplet wachaczy poprzecznych vema to 200zl np. Wzdluzne wychodza drozej.
5 . gdzie w wawie mozna dobrze i tanio zbadac zawieche?:P

1. Narzędzia to tylko zwykłe klucze, przynajmniej jeśli chodzi o wahacze, bo z gumami stabilizatora nie wiem jak jest.
2. Najczęściej to chyba stuka stabilizator i tuleje zwrotnicy.
3. Zawsze warto zrobić całość za jednym zamachem i mieć spokój na dłuższy czas. Bo pewno jak tłucze jedno to niebawem zacznie drugie i tak będziesz wymieniał co trochę kolejną rzecz. Jeśli masz pieniądze na wymianę całości to nie warto szukać co stuka, warto zrobić całość i spokój ;)
4. Nie wiem jak jest z regeneracją, ale raczej nie będzie to opłacalne. Wahacze kupuj TRW są droższe niż zamienniki ale o wiele wytrzymalsze dodatkowo TRW były montowane w AR na pierwszy montaż więc samo mówi przez siebie.
5. Nie jestem z Wa-wy więc w tym nie pomogę

Ja zrobiłem wszystko gdy kupowałem Belle - ponad 40kkm bez żadnego problemu ;) Oczywiście na częściach VEMA :)

Tu masz sprawdzonego sprzedawcę WAHACZ TYLNY ALFA ROMEO 147, 156 KOMPLET WAHACZE (549556541) - motoAllegro

Tanio, to jak była bezpłatna akcja rentgen w ASO. A teraz to każdy Cię skasuje... Na Himalajskiej sprawdzili mi za 30zł. Ale nic więcej u nich nie robiłem.

tzn zawieche cala sprawdzili za 30 zl? a gdzie ten zklad dokladniej?

tzn zawieche cala sprawdzili za 30 zl? a gdzie ten zklad dokladniej?

TRAX RACING Himalajska 1 róg Radiowej. Jadąc od Powstańców Śląskich Radiową w stronę WATu po prawej stronie.

TRAX RACING - TUNING SAMOCHODÓW

Sprawdzili przód, bo z tył był sprawdzany dwa miesiące wcześniej i wszystko było z tyłem OK. Za sprawdzenie również tyłu nie sądzę by wzięli dużo więcej... sądzę, że 30zł było by godziwą zapłatą :P

Amortyzatory
Powrót