[145] zawieszenie tył różnice

rafal81

Nowy
Auto
Alfa romeo 145 1.9jtd 2000r
witam kolegów jakie są różnice między tylnym zawieszeniem w 145 w modelu 500 limited a pozostałymi z silnikiem 1.9jtd .wiem że są inne amortyzatory i sprężyny ale czy jeszcze się czymś różnią .Chciałbym wyjąć całą belkę tylną .wypiaskować pomalować i założyć wszystko nowe +hamulce i stąd moje pytanie

Ja bym powiedział ze tył się nie będzie niczym różnił , amory i sprezyny? Wątpie chyba ze były elektryki :P

jedyne różnicę to moą byc czy masz bebny czy tarcze :) reszta klasyka ...

Zawieszenie konstrukcyjnie jest takie same dla modelu 145 :)

Front.jpg

rear.jpg

I takie same jak w Tipo, 146, Dedra, Delta, Brava, Bravo, Marea :) Różnice to tylko inne sprężyny (twardość) i amortyzatory ;)

Fiaty mają hudsze sprezyny pret 10 -tka a my mamy 12 :P

Amory nic sie nie zmieniają tylko akcja jest we fiatach ze wystepowały bebny z tyłu i Bravo Brawa Marea miały inaczej korektor siły hamowania bądz go nie było

mi chodziło o różnice między normalną wersją 145 a limited 500

Fiaty mają hudsze sprezyny pret 10 -tka a my mamy 12 :P

Amory nic sie nie zmieniają tylko akcja jest we fiatach ze wystepowały bebny z tyłu i Bravo Brawa Marea miały inaczej korektor siły hamowania bądz go nie było

i pewnie jeszcze drążek stabilizatora ma inną grubość , między tipo , bbm, a alfami

mi chodziło o różnice między normalną wersją 145 a limited 500
Niczym do każdej wersji była opcja zawiasu -30mm Ale teraz to sobie możesz pomarzyć o orginalnej glebie którą miały nawet pospolite wersje Junior.

Radzę zejść na ziemie i zdać sobie sprawę, żę tak naprawdę te Limited 500 to oprócz pakietu alu do środka i zenderów zwykła 145 :D

ok dzięki za odpowiedz ,więc lecę do sklepu i zamawiam części ,amortyzatory sprężyny ,łożyska ,gumy ,tarcze zestawy naprawczy zacisków przewody itd.

Amortyzatory
Powrót