• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

zawieszenie sport pack w sedanie 1.9JTD

Auto
alfa romeo156 1.9jtd 98r
Mam prośbe do kogoś kto posiada właśnie alfe 156 w sedanie 1.9JTD z zawieszenie ze sport packa,chodzi mi o to na jakiej wysokości stoi auto(w cm od ziemi) jak by ktoś mógł zmierzyć od krawedzi dolnej błotnika przedniego, był bym wdzięczny.Aktualnie mam jakieś nie orginalne sprężyny obniżające i pragne to wymienic.

Mam Sedana w sprotpacku ale 2.4 JTD... ale jeśli chcesz mogę jutro z rana sprawdzić wysokość auta nad ziemią i Ci opisać ;)

Pozdrawiam

Jeszcze jedno zasadnicze pytanie mam:Czy zawieszenie z sw podejdzie do sedana?? Ten sam silnik chodzi dokładnie o kolumne amortyzatora ze sprężyną czy będzie pasować??

No więc byłem sprawdzić i chociażby u mnie zawieszenie auta siedzi następująco:

Lewa strona mierzone od najniższego punku auta (pomiędzy kołem a drzwiami) próg boczny lewy wysokość nad ziemią to 13 cm tyle samo cm mam pomiędzy kołem a przednim zderzakiem.

zderzak przedni na samym środku jest natomiast 15 cm nad ziemią (oczywiście po środku ale najniższy punk)

Natomiast prawa strona mierzona analogicznie tak samo jak lewa i o dziwo... 12 cm ... lecz może było to spowodowane że ciężko było znaleźć naprawde równą drogę i chyba stał lekko obciązony na prawą stronę, lub poprostu lewa strona jest lekko wyższa z racji że gdy wsiąde to będzie porówno. No ale i tak wydaje mi się że auto było lekko przechylone na prawą stronę (tzn droga). Lepszej na osiedlu niestety i równiejszej drogi znaleźć nie potrafiłem a przejechałem 200 metrów :D

Mierzyłem po kilka razy i podałem średnią, starałęm się jak mogłem :)

W sumie chciałbym aby inni też z sportspackiem mogli sprawdzić wysokość swego zawieszenia :)

Amortyzatory
Powrót