• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zamykam pilotem-brak potwierdzenia

Auto
alfa romeo156 1.9jtd 98r
Czy w waszych alfach po zamknięciu pilotem zapalają się kierunki albo jest sygnał dzwiękowy bo u mnie nic??:(

Po fl zapalają się kierunki,ale jak jest w starszych modelach tego nie wiem.

Alfa 156 z końca 1998 roku, przy zamykaniu i otwieraniu z pilota.... cisza :)

cisza zero powiadomienia w 156 z 99 ale w 166 z 99 migają kierunki i jest sygnał dzwiękowy ale mam wersje odrazu z fabrycznym alarmem więc moze dlatego

w mojej 156 z 2002r zapalaja sie kierunki i sygnal dzwiekowy.

Masz Alfę przed liftem i jeśli nie masz alarmu to nie usłyszysz nic oprócz zamykanych zamków, nic też nie mrugnie. Jeżeli byłby alarm to powinna zrobić BIP i przez 3 sek zapalić kierunki

U mnie koniec 2001 migają kierunki bez dźwięku, przed FL

Masz Alfę przed liftem i jeśli nie masz alarmu to nie usłyszysz nic oprócz zamykanych zamków, nic też nie mrugnie. Jeżeli byłby alarm to powinna zrobić BIP i przez 3 sek zapalić kierunki

Ja mam fabryczny alarm, nie robi bip i nie mruga.

u mnie rocznik 98 przed restartem kompa nic nie mrugalo ani nie bylo bip ,po restarcie kompa mruga kierunkami bez bip 2szybkie blyski przy otwieraniu i jeden dlugi przy zamykaniu ,i badz tu madry ,moze ktos podpowie mi jak to zrobic aby mnie nie powiadamialo bo sie przyzwyczailem do poprzedniej wersji :)

instrukcja obsługi do wersji przed liftowej mówi tak jak pisałem wcześniej więc qualin masz chyba coś nie tak albo to nie jest fabryczny, marc1nz masz alarm?

w mojej z X.2002 156 SW 2.4 JTD migają tylko kierunki
alarmu nie mam ale takiś sygnał by się przydał oprócz kierunków potwierdzający otwarcie i zamknięcie auta
może ktoś wie czy się da włączyć takowy??

u mnie rocznik 98 przed restartem kompa nic nie mrugalo ani nie bylo bip ,po restarcie kompa mruga kierunkami bez bip 2szybkie blyski przy otwieraniu i jeden dlugi przy zamykaniu ,i badz tu madry ,moze ktos podpowie mi jak to zrobic aby mnie nie powiadamialo bo sie przyzwyczailem do poprzedniej wersji :)
.....Jak kupiłem to mi się wydawało.że mrugają światła(alfa 98r)...wymieniłem baterie w pilocie i potem przestały....takie odniosłem wrażenie ,że mrugały wcześniej-może to złudzenie optyczne bo jeżdze kilkoma autami na raz i tam mrugają....??

cin_ek -tak mam alarm ,tak ze sadze ze jakos sie aktywuje system na powiadamiane lub nie skoro przed restartem jedynym powiadomieniem byl odglos zamykanych rygli w dzwiach hmm napewno zaraz po wpieciu akumulatora autoalarm robi bip a czerwona kontrolka w samochodzie miga szybko kilka razy - sadze ze wtedy wcisniecie (kilkukrotne ?)w kluczyku przycisku od otwarcia aktywuje powiadamianie lub nie jednak moge sie mylic

---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------

aha autoalarm jest fabryczny

Myślę jednak że to zależy od zaprogramowania danego alarmu ,np u mnie wygląda to tak ,Przykład : Jeżeli alarm sygnalizuję syreną wł/wył a chcemy zrezygnować z tej funkcji to należy wejść do samochodu,zamknąć drzwi,następnie wł i wył alarm.Przekręcić klucz w stacyjce sześć rzy i wcisnąć przycisk pilota.Kierunkowskazy błysną sześć razy potwierdzając przełączenie funkcji ,od tej chwili alarm będzie załączał sie cicho ,analogicznie wł tej funkcji ,obecnie zaprogramowany jest uzbrojenie pojedyncze mrugnięcie +syg dźwiękowy a wył potrójnym syg +mr

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót