• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Zamierzam kupić AR 155 - prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku jezior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jezior

Guest
Witam!

Na wstępie przyznam sie że jestem tu nowy...Mam nadzieję ze forumowicze wybaczą mi jeśli popełnię niechcący jakąś gafę...
Ale do rzeczy...
Mam zamiar kupić w najbliższym czasie Alfe 155...Ale jestem kompletnie zielony w tym temacie...Szczerze mówiac jeszcze nawet nie siedziałem w tym aucie, po prostu bardzo mi się podoba...
Może znalazłby się ktoś z Poznania lub Wielkopolski kto mógłby pokazac mi to auto i dać ewentualnie parę rad?
A może ktoś chce sprzedać?

Interesuje mnie auto z silnikiem 1.8 lub 2.0 z gazem, rocznik 95-97

Pozdrawiam

No co jest panowie z poznania i okolic gdzie te wasze 155 ? pomóżcie koledze

gaz to TS 16v moze sie niesprawdzic i juz jesli w ogole myslisz ze tym autem bedziesz tanio jezdzil jestes w bledzie.. z moich obserwacji jesli chce sie fachowo naprawiac a takie mam zawssze zalozenie jest drogo a nawet bardzo drogo (rozrzad +wariator 1100 - czesci/wszelakie czujniki w oryginalach boscha itp) a pierdoły bezustannie lubią dawac o sobie znac...

co do plusow to niesamowita frajda z jazdy, obroty do przeszlo 7 tys i bardzo wygodne wnetrze, niebieskie szyby itp :D

Żeby znaleść zadbany model trochę się naszukasz, ale lepiej być cierpliwym niż potem płacić u mechanika.
Jak będziesz potrzebował dobrego mechanika, nie ma problemu :)
Tak jak napisał Alfista nie jest to tania zabawka, ale żaden inny seryjny samochód nie daje tyle radości z jazdy co Alfa. :mrgreen:

Taka 155 1.8 na Lpg ma w Warszawie do kupienia w idealnym stanie więc z dostepnością problemów nie ma tylko trzeba człowieka wsadzić do samochodu i pokazać o co w tym aucie chodzi

Jak będzie na spocie 25.03 to będzie miał okazję się zapoznać :wink:

sorry że tak jakby sie tu reklamuje, ale ja sprzedaje swoją, a i że niedaleko mieszkamy to rzuć okiem

http://www.gorzow.mm.pl/~bobryt/155/155.htm

osobiście w gaz nie wierze i póki nie mam gromady dzieci na karku to go nie potrzebuje, wystarczy że jak zalałem kiepskie paliwo to mnie szlak trafiał przy przyspieszaniu. only good gasoline :D

Naprawdę ładna Bella i bardzo ładnie utrzymana. :)
Jezior4 warto ją obejrzeć :wink:
No i od Alfoholika a to duży plus.

No widziałem już Alfe kolegi Bobryta, bardzo ładna, przyznaję...tylko gazu mi brakuje...Niestety paliwo coraz droższe a przy mojej cieżkiej nodze to już w ogóle bym zbańczył więc dlatego chcę zagazowaną...
Też chetnie bym ją obejrzał... Ale z tego co pamiętam to chyba nie dotrzesz 25-go do Poznania? A szkoda...

Myślę że jak kupować to tylko od Alfoholika, no nie?

Jak na razie to mam tylko na oku Alfe Siwego z Warszawy no i jeszcze jedną: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2013749
co o niej sądzicie?

Ja nie wiem jak to powinno byc... ja się nie znam...

A tak w ogóle ..... Digit....właśnie obejrzałem Twoja 155-tkę...PIEEEEKNAAA!!!!
mój ulubiony niebieski kolor...ehhh....oby do niedzieli...

co do tej czerwonej z otomoto... to miala straszne boom... poniewaz tak jak przedmowca powiedzial inny grill, kolejna sprawa to dlaczego ona ma blotniki z starszej wersji tam powinny byc wide-body ( poszerzenia)
jedynie felgi mi sie podobaja z tej Alfy...

ja ją czesto widuje, tą czerwoną, samochod fakt cos musial byc solidnie majstrowany ale z zewnatrz na zywo prezentuje sie bardzo ladnie

jezior4 napisał:
No widziałem już Alfe kolegi Bobryta, bardzo ładna, przyznaję...tylko gazu mi brakuje...Niestety paliwo coraz droższe a przy mojej cieżkiej nodze to już w ogóle bym zbańczył więc dlatego chcę zagazowaną...
Też chetnie bym ją obejrzał... Ale z tego co pamiętam to chyba nie dotrzesz 25-go do Poznania? A szkoda...

Myślę że jak kupować to tylko od Alfoholika, no nie?

Jak na razie to mam tylko na oku Alfe Siwego z Warszawy no i jeszcze jedną: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2013749
co o niej sądzicie?

no niestety, póki co jestem w dołku finansowym i na zlocie nie bede, szkołe tez zawsze mam kiedy nie trzeba. ale jakbyś sobie obejrzał 155ki i ewentualnie był chętny to nawet ci moge ją przywieść do Poznania któregoś dnia ;)

Nie kupuj 16v.
Jak juz to 8v lub V6. W 8V Odejdzie ci rozrzad, a w silniku 1,7 nie ma wariatora.
P.S. Moze chcesz odemnie kupic. Obejzec mozesz w naszych bellach (155 DTM)

rwww napisał:
Nie kupuj 16v.
Jak juz to 8v lub V6. W 8V Odejdzie ci rozrzad, a w silniku 1,7 nie ma wariatora.

Są dwie strony medalu, 8 zaworówki, aluminiowe klasyki Alfa Romeo, to owszem trwałe silniki.
Ale niech sie zacznie coś z takim dziać, drogie i trudno dostępne części.

Pozdrawiam, d.

Jestem szczęśliwym posiadaczem "aluminiowego klasyka"Pozdrawiam Digit dobre stwierdzenie :D powiem szczerze że dynamika Cie porazi jeśli wcześniej nie prowadziłeś Alfy zawieszenie i układ jezdny który wymaga troche od kierowcy sprawiają iż chce się nią jezdzic. Na spalanie nie narzekam mam 1.8 i na trasie Włocławek-Gdańska-Włocławek przy prędk. 120-180 spaliła +/- 10 litrów paliwa.Są to trwałe silniki i jeżeli masz cięzką noge to samochód dla Ciebie bo zaczynasz czuć jego magie dopiero gdy przekroczysz 4 ty.s obrotów koledzy alfaholicy pewnie wiedzą o czym mowie :wink: szkoda że tak daleko mieszkamy chętnie zaoferowałbym Ci jazde próbną aha i jeszcze części nie ma co narzekać nie ma wiekszych problemów z nabyciem i ceny nie są nadzwyczajne.Nie wypowiadam sie na temat 16v bo nigdy takową nie jechałem wiem tylko że legitymują sie większą mocą mowią również ze potrafią być awaryjne ale nie wiem czy to prawda...najlepiej sprawdzić samemu :P

rwww napisał:
Nie kupuj 16v.

no Alfka jest piękna.... a może więcej danych? masz gaz? Jaka cena?

Amortyzatory
Powrót