• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zamienniki lusterka

• Autor wątku Autor wątku Mr_Bungle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mr_Bungle

Guest
Witam,
zdarzyła mi się dość przykra, chociaż chyba typowa dla parkowania w mieście sytuacja. Ktoś przetrącił mi lewe lusterko (wygięte zostało odwrotnie do sposobu, w jaki się składa). W wyniku tego pękła obudowa (ten malowany element), chłopaki w warsztacie mi go przykleili, bo wg. nich w takiej sytuacji musiałbym wymienić lusterko w całości. Szybka, wkład i cała reszta maszynerii normalnie działa (lusterko podgrzewa się i reguluje elektrycznie), ale obudowa jest klejona, więc pewnie nie będzie to zbyt trwałe a i lusterka nie złożę jak znów będę tam parkował. W związku z tym chcę wymienić całe lusterko, ale oryginalne w ASO to wydatek niebezpiecznie drogi (mechanik powiedział, że tak gdzieś tysiaczka trzeba będzie liczyć), dlatego wolałbym porozglądać się za zamiennikiem. Na allegro takie lusterka kosztują w granicach 200zł, więc jest to fajny pieniądz, pytanie tylko, czy ktoś z Was kupował kiedyś zamiennik lusterka i czy będzie on pasował, czy różnił się od fabrycznego. Znalazłem takie http://moto.allegro.pl/item531312676_alfa_156_lusterko_lewe_nowe.html Kupował ktoś kiedyś od nich taki gadget? Używane mnie nie specjalnie interesują, bo po pierwsze musiałbym je odebrać osobiście i pooglądać przed zakupem a poza tym nie są jakoś radykalnie tańsze.

Z tym lusterkiem to zadzwoń do ASO tak z ciekawości chociaż żebyś wiedział na czym stoisz. Bo kiedyś kumpel na giełdzie lusterka do pewnego auta widział po 300 zł, zadzwonił do ASO i okazało się, że są po 200. Jak będziesz malował takie lusterko to musisz wiedziec, że na tworzywo będzie inna farba niż na karoserie.

Proponuje poszukać używanego, może nawet uda ci się trafić takie w twoim kolorze.

Właśnie w ASO mówił mi gość, że to może wyjść koło tysiąca i lepiej, żebym poszukał używanego albo zamiennika. Malowanie lusterka w ASO to około 100zł. Ja nie chcę używanego, bo musiałbym po nie osobiście pojechać a nie dostać pocztą a boję się sytuacji podobnej do tej, którą chłopaki mieli z reflektorami. Nie mówiąc już o fakturze itd.

eee, ja kopiłem trochę części na allegro do alfy, i odpukać nie zawiodłem się jeszcze.
Szukaj u ludzi, którzy znają te auta. np. Szwagry100

P.S. Uzupełnij profil

Witam,
zdarzyła mi się dość przykra, chociaż chyba typowa dla parkowania w mieście sytuacja. Ktoś przetrącił mi lewe lusterko (wygięte zostało odwrotnie do sposobu, w jaki się składa). W wyniku tego pękła obudowa (ten malowany element), chłopaki w warsztacie mi go przykleili, bo wg. nich w takiej sytuacji musiałbym wymienić lusterko w całości. Szybka, wkład i cała reszta maszynerii normalnie działa (lusterko podgrzewa się i reguluje elektrycznie), ale obudowa jest klejona, więc pewnie nie będzie to zbyt trwałe a i lusterka nie złożę jak znów będę tam parkował. W związku z tym chcę wymienić całe lusterko, ale oryginalne w ASO to wydatek niebezpiecznie drogi (mechanik powiedział, że tak gdzieś tysiaczka trzeba będzie liczyć), dlatego wolałbym porozglądać się za zamiennikiem. Na allegro takie lusterka kosztują w granicach 200zł, więc jest to fajny pieniądz, pytanie tylko, czy ktoś z Was kupował kiedyś zamiennik lusterka i czy będzie on pasował, czy różnił się od fabrycznego. Znalazłem takie http://moto.allegro.pl/item531312676_alfa_156_lusterko_lewe_nowe.html Kupował ktoś kiedyś od nich taki gadget? Używane mnie nie specjalnie interesują, bo po pierwsze musiałbym je odebrać osobiście i pooglądać przed zakupem a poza tym nie są jakoś radykalnie tańsze.

Witam.

Jesli nadal potrzebujesz tego lusterka odezwij sie slom22@gmail.com
gg. 1174414. Coś wykombinujemy na pewno w dobrej cenie.

pzdr.

Amortyzatory
Powrót