W
waci82
Guest
witam. koledzy czy warto kupić Alfkę 155 z silnikiem 2.5 V6? mam 156 w dieslu i brakuje mi czasem mocy żeby poszaleć. czekam na wiadomości
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Branie oleju nie jest niczym strasznym jeśli na 1 tys km nie dolewasz więcej niż o.15 l to jest normalna sprawa. Ja zawsze kupuję do swojej V6 8 litrów oleju do jego wymiany. Po zalaniu zostaje ponad litr, jeśli go zużyję na dolewki po przejechaniu 8-15tyś to będzie oznaczało jego następną wymianę . Branie oleju zależy też od stylu jazdyCzy jak jest zdrowa V-ka, może przy normalnej jeździe popierać olej - jaka jest zdroworozsądkowa norma? Mowa o aucie z przebiegiem 100tys orig.
Branie oleju nie jest niczym strasznym jeśli na 1 tys km nie dolewasz więcej niż o.15 l to jest normalna sprawa.
Czy aby napewno jest taka różnica między 2.0ts 8v a V6
Masz racje ale waga silnika powoduje wypadanie przodu na zewnątrz pokonywanego zakrętumam 155 V6 i wydaje mi sie ze nie jest tak zle jesli chodzi o zakrety. W sumie nie mialem porownania z innymi 155 ale wydaje mi sie ze to kwestia dobrania odpowiednich opon. Pozatym wydaje sie ze 155V6 miały lepsze zawieszenie niz w 155 innych wersji.