• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup 156

• Autor wątku Autor wątku Prezess
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Prezess

Guest
Witam
Jestem przed zakupem Alfy Romeo 1.8 TS.

Parę informacji.
Wcześniej w samochodzie był 2.0 TS ale silnik się zatarł i jest włożony 1.8 TS. Ogólnie ładnie wygląda. Brak alufelg, troszeczkę boli aleee coś się dokupi z czasem :)

Proszę o jakieś porady co sprawdzić przy kupnie.
Jakie spalanie w 1.8 TS mogę odnotować?
Miasto (krótkie odcinki) 12
Miasto 11
Trasa 7.5 ?

Pozdrawiam

Ok to przynajmniej czy Alfa naprawdę jest tak awaryjna jak krążą mity i co można powiedzieć o silniku 1.8 oraz jego spalaniu

sytuacja jest taka że daje moje auto (omege B 95/96r 2.5 TD) w rozliczeniu tak że już mam raczej konkretny model.

Parę informacji.
Wcześniej w samochodzie był 2.0 TS ale silnik się zatarł i jest włożony 1.8 TS. Ogólnie ładnie wygląda. Brak alufelg, troszeczkę boli aleee coś się dokupi z czasem

po pierwsze to nie ten dział a po drugie piszesz zbyt mało informacji na temat tej alfy.
nie wiadomo który to rok,jaki stan,przebieg...
nie oczekuj więc cudów że ktoś ci doradzi coś konkretnego...

dla mnie sam fakt że ktoś wstawił słabszy silnik niż był daje dużo do myślenia i ja bym się nie pchał w coś takiego.

jak dla mnie AR 156 + silnik TS jest jak najbardziej OK!!!

http://www.autogielda.pl/zamiana,alfa_romeo_156_sedan,II09FATM.html
O to właśnie ta Alfa
A jakie spalanie ? Bo widze kolego że posiadasz 156 w 1.8 T.S.

Miasto krótkie odcinki w 13 się zmieszczę ?
Trasa poniżej 8 da radę ?

Ps.
Przeczytałem już sporo tematów na forum, chcę się jednak dowiedzieć jak najwięcej bo w sobotę jadę na spotkanie o samochód.
Przepraszam za złe umiejscowienie tematu.

Osobiście chyba nie kupiłbym samochodu z taką historią. Przecież nawet nie wiesz jaki przebieg ma ten nowy motor wsadzony do tej Alfy. A jak już Ci przyjdzie coś wymienić z osprzętu silnika itp, to zanim dojdziesz do tego czy potrzebujesz część do 1.8 czy może 2.0 to wykupisz pół sklepu. Poza tym pomyśl o odsprzedaży - z pewnością nie będzie łatwo.
Twoja kasa - Twój wybór, ale ja bym nie kupił, tym bardziej, że jest w czym przebierać.
Pozdrawiam.
- Rafał

Chyba się pomyliłem na początku, myląc tym samym Was. W motorze był silinik 1.8 i jest 1.8 tylko że inny, po wymianie. Fakt nie wiem ile ma przebiegu ale kupując auto co ma jeden silnik od nowości też nie wiem, bo przekręcenie licznika ile kosztuje ? Dobrą flaszkę ...

---------- Post dodany o godzinie 23:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:22 ----------

kup diesla, od 5, do 8L
To znajdź kogoś kto chce się wymienić za mego Opla Omegę + dopłata albo kupca na auto mi znajdź :)

Amortyzatory
Powrót