• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zafira OPC

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
Czekając na drugą pociechę musiałem pożegnać 155 i rozejrzeć się za czymś większym, wygodniejszym ale z charakterem. Przy moich funduszach wybór więc był prosty - Opel Zafira OPC

- 2002 rok
- Silnik: 2.0 turbo / 192KM
- 7 miejsc
- fotele Recaro
- tempomat
- ABS, ESP, ASR
- 10x Airbag
- klimatyzacja
- tapicerka półskórzana
- audio BOSE (8 głosników) + fabryczna nawigacja

Jednym słowem wszystko to czego szukałem. Miejsca pod dostatkiem, wygląda nieźle, a i zdrowo przyspiesza :) Póki co w tym roku zostaje seria, zimą się pomyśli o odpowiednich felgach, lotce itp. żeby nabrała jeszcze więcej charakteru :)

146.jpg
147.jpg
148.jpg
149.jpg
150.jpg
151.jpg
152.jpg

Przeraża mnie myśl o tym jak taka kolubryna z tak dużą mocą wchodzi w zakręty.
Ale efekt jest, ktoś w BMW może się zdziwić pod światłami. ;)

Jak na Zafirę nie kiepska :D Pomyślności i bezawaryjności:) P.S nawet nie wiedziałem, że są takie mocne rodzinne wany :cool:

Też nie wiedziałem, że wypuścili Zafirę w wersji OPC.
Jednak Niemcy też mają szalone pomysły.
P.S. Jak zawiecha w tym cudzie? Mocno utwardzona?

Sam się czaiłem przed 159-ką ;) Ale bardzo ciężko było dostać mechanicznie w dobrym stanie :/
Szkoda że nie z flagowym lakierem Ardenblau ;) I szkoda że przed FL ;)
Co do pokonywania zakrętów to jak na autobus całkiem sobie radzi ;)
BTW: Znajomy ma na sprzedaż trochę mocniejszą wersje :)

http://olx.pl/oferta/opel-zafira-opc-3-2-v6-lpg-2003-lift-CID5-ID5NPKN.html

Szerokości i bezawaryjności :)

OPC potrafi przyprawić o opad szczęki. Swego czasu dość poważnie rozważałem Merivę OPC ;) To też była szalona koncepcja :)

OPC potrafi przyprawić o opad szczęki. Swego czasu dość poważnie rozważałem Merivę OPC ;) To też była szalona koncepcja :)

Mocno szalona! Jeździłem takim czymś w Niemczech i szczerze odradzam każdemu. Komfort taczek, strach w zakrętach a miejsca jedynie nad głową trochę więcej...

Przeraża mnie myśl o tym jak taka kolubryna z tak dużą mocą wchodzi w zakręty.
Ale efekt jest, ktoś w BMW może się zdziwić pod światłami. ;)

Szerokie opony (225) i dość twarde zawieszenie powodują że fajnie się trzyma na zakrętach, aczkolwiek ciężko wyczuć granicę przyczepności. Elektronika co prawda pomaga, ale czasem też przeszkadza ;)

@wolniacz
Kolor Ardenblau rewelacja, ale niestety daleeeko miałem do takich egzemplarzy, a i ta z pewniejszego źródła była :)

Rodzinnie ale bez kompleksów a do tego nie ma gabarytów transita:). Ja się zastanawiam nad ulysse II V6 lub phedrą ale znaleźć takie w ładnym stanie to marzenie ściętej głowy.

Autobus w całkiem ciekawej wersji. Jak na auto rodzinne - nadaje się znakomicie. Z tego co pamiętam seryjna zafira prowadziła się jak astra, więc tu może być tylko lepiej.

fajny autobus :) jeszcze nim wsiadlem do pierwszej alfy romeo to bardzo chcialem takiego :) bardzo praktyczny i calkiem wygodny wozek :) i do tego w pakiecie opc calkiem ladny :) a jak spalanie takiej opc ??

Też się zastanawiam nad Zafirką bo Rodzina się powiększyła ale w 1.9 CDTi 150km...tylko kto za dobre pieniądze moją Alfunię kupi :-(

Amortyzatory
Powrót