Wyświetlanie parametrów ECU na liczniku

maly_777

Aktywny
Auto
AR 156 FL SW 1.9 16V
Zaczynamy testy naszego urządzenia:

176512-wyswietlanie_parametrow_ecu_na_liczniku-img_20150827_180439.jpg

Załączniki

• IMG_20150827_180439.jpg
    IMG_20150827_180439.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 1,471
Super!!! Opiera się to tylko na zmianie programowej, czy osobny moduł, zaprogramowany przez Ciebie?

Udajesz napis z RDS?
A może dałoby się po prostu migać obrazkiem DPF (gdy trwa wypalanie) tak jak podczas testu kontrolki z poziomu FESa?

ED: na zdjęciu jest polift, tam chyba zamiast ikonki na wyświetlaczu głównym jest osobna kontrolka...?

Mała wtyczka w obd a'la ELM.
Wszystko się chowa pod klapką.
W sumie to wszystko się da. Kwestia oprogramowania odpowiedniego.
Jakaś tam konfiguracja będzie zmienna. Różne parametry wyświetlane. I kilka bonusów zaplanowanych :)
Prawdopodobnie użyjemy buzzera ori do zakomunikowania wypalania itp itd.

Zaje*** :-D Co prawda nie mam już dpf, ale dla tych kilku bonusów może się skuszę:-D
Planujesz wyjść z sprzedażą?

Tak.
Można wyświetlać parametry. Np. jak po modach w 2.4 kończy się zakres czujnika boosta to mamy precyzyjnie z ECU ;)

Nice;-) wstępnie myślałeś już o cenie?
Jakie dodatkowe parametry może wyświetlać to maleństwo?;-)

A ja wracam do tego migania lampką DPF. Bo to co na zdjęciu wymaga włączenia audio repeatera na zegarach, a miganie lampką pozwalałoby na używanie TRIP komputera nadal. Pewnie można podsłuchać jak FES wywołuje miganie lampki... :)

Prawdopodobnie docelowo aby wyświetlić komunikat jakis ruch manetką/przyciskiem trzeba będzie zrobić.
Więc nie odbieramy funkcjonalności i nie spamujemy informacją non-stop.
Możliwe że będzie wersja z lampką. Produkt da się dostosować pod klienta. Wszystkie pomysły będą brane pod uwagę.

Z terminami jeszcze nie mogę się wypowiedzieć.
Stay tuned ;)

Poprawiamy wyświetlanie!
Lepiej?
Zdecydowanie ;)

attachment.php

Załączniki

• IMG_20150907_185737.jpg
    IMG_20150907_185737.jpg
    63.1 KB · Wyświetleń: 981
Bajo bongo :-D jakby jeszcze pogodę pokazywał to kupię tuzin :-D :-D
Piękne robota. Pomyśl o innych opcjach np. korekty wtrysków? Rzucam tylko, jeśli oczywiście jest to do ogarnięcia.

Pozdrawiam

Kiedy, za ile, jak zamontować?

BTW, stan: regernacja?

Czy jest przewidziana wersja na auta niekoniecznie z logo AR? Np Fiat Stilo? :-)

Szkoda, aczkolwiek rozumiem doskonale. Egzemplarzy Stilo z DPF jeździ po Polsce niewiele. Próbowałem już sztuczek z diodą podłączaną pod bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby, ale patent u mnie nie zadziałał tak jak u posiadaczy Cromy. Pisałeś o ELM Bluetooth. Czy jest jakiś konkretny egzemplarz który polecasz? Miałem już jeden, ale mimo, że się parował, to z AlfaOBD współpracować nie chciał. Co ciekawe pod Torque co nieco dało się sprawdzić.

Taką wersję z buzzerem do Cromy to bym przygarnął :)

Prosze nie uciekać od odpowiedzi kiedy i za ile? :)

Amortyzatory
Powrót