Wyświetlacz navi w AR 166

• Autor wątku Autor wątku Pablo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pablo

Guest
Witam.
Nurtuje mnie pewna kwestia techniczna, przeszukałem forum ale odpowiedzi nie znalazłem, więc stąd nowy wątek :wink: Czy ktoś eksperymentował już z wyświetlaczem (tym od navi i całej reszty) żeby podać mu np. sygnał z jakiegoś dvd, kamerki cofania czy innych takich wynalazków. Znalazłem na włoskim forum Lanci opis jak podłączyć dvd do wyświetlacza w Lybrze i znając życie pewnie w AR jest to same rozwiązanie. Ale gdyby ktoś miał już jakieś doświadczenia w tej materii proszę o info.

Ja co prawda rok temu się dowiadywałem o podobny temat, odwiedziłem kilka firm specjalizujązych się w auto elektronice i jedyne co mi doradzono to...wywalić fabryczny komputer i wstawić nowy panel :? Może coś się przez rok zmieniło...

Witam

Soro w lybrze dali rade sadze ze tu jest podobne rozwiazanie.

Podeslij mi linka rzuce okiem i moze cos pomoge.

Najprawdopodobniej bedzie trzeba zanlesc podlaczenie do ekranu, ktory pewnie odbiera sygnal w systemie RGB czyli tak jak w zwyklym TV 3 razy chincze. Pozniej dokupic np. odtwarzacz DVD puscic z niego sygnal video na navi. Wykonac maly obwod odcinajacy LCD od navi kiedy wlaczone jest DVD. Sygnal audio z DVD (oczywiscie nie wzmocnoiny) puscic na audio samochodu i powinno chulac.

Kwestia znalesc polaczenie LCD z navi, i wykonac maly obwodzi odcinajacy dzwiek i obraz z navi kiedy wlaczysz nadajnik DVD.

Pozdaj linka do libry i zobacze co italiano wykombinowali :D

Pozdrawiam

No, to skoro makaroni się udało to i my musimy powęszyć. Z drugiej strony dla nich Alfa czy Lancia to jak dla nas Atu Plus...a dobrze wiemy co niektórzy szpenie potrafią z nimi zrobić.. :P

Pablo napisał:
[www.webalice.it/giankymis/collegare_un_lettore_dvd_all'ics.htm]

No i dobra, sprechen Sie ktoś tu po włosku??

Rozpisane jest to dość łopatologicznie, więc jest szansa. Podejrzewam że sam wyświetlacz w AR to dokładnie ten sam co w Lybrze. Ja swoją drogą też będę molestował jednego takiego fachowca :mrgreen:

Wiec sprawa jest bardzo prosta

Musisz tylko zalatwic gdzies schemat tego zlacza, albo sprawdzic czy ten na wloskiej stronie pasuje do 166. A pozniej to juz prosta sprawa wedlug schematu jedzisz do bylejakiego elektronika na lutowanie kabli. Jedynie musisz kupic odpowiedni odtwarzacz dvd ktory emituje obraz w formacjie RGB (czyli czerwony-zielony-niebieski).

Pozdrawiam

jak cos wykombinujecie to koneicznie dajcie znac, kiedys sie tym interesowalem ale zadnych info nie znalazlem.

Amortyzatory
Powrót