• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

wysoka temepratura i kontrolka eob

Auto
ALFA 166 2.0TS 2001r. BOSCH ME7.3.1 EOBD
WItam! Stalem sie szczesliwym/nieszcesliwym posiadaczem alfy 166 twin spark)2001r). Wczoraj na trasie podskoczyla tempertura na maxa, zaswiecila sie kontrolka EOBD i silnik stracil moc. Zatrzymalem sie i poczekalem do ostygniecia silnika, niestety nie moglem dpalic silnika (kreci sie rozrusznik ale nie pali) Co moze byc przyczyna ??? Prosze o odpowiedz!!!

Tylko podpięcie komputera powie ci co nie jest tak. Wentylatory nie kręciły? - jak nie to uszkodzony masz czujnik temperatury w termostacie i/lub zwarcie w obwodzie wentylatorów. chyba że na skutek przegrzania coś innego jeszcze uległo uszkodzeniu

Wiatrak sie krecil tylko chlodnica byla zimna pewnie termostat sie zawiesil ale najbardziej martwi mnie ze nie moge uruchomic silnika. dzieki za odpowiedz

to raczej pompę wody szlag trafił i nie ma obiegu - powinna byc wymieniona z rozrządem...

TO jak pompe szlak trafi to nie mozna uruchomic silnika??? Caly czas nurtuj mnie pytanie z ta kontrolka od EOBD czy to moze ona odcina doplyw paliwa i kreci sie sam rozrusznik??? Niezaleznie co bedzie najpierw musze pojechac na komputer mam nadziej ze w lublinie znajdzie sie mechanik ktory mi pomoze bo nie mam w planach odwiedzenia ASO w kielcach.

Ostatnia edycja:
Od awarii pompy zagrzał ci się silnik, a co uległo uszkodzeniu podczas przegrzania powie ci komputer jak podepniesz auto.

Amortyzatory
Powrót