• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymontowanie skrzyni biegów PILNE !!!

• Autor wątku Autor wątku Rajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rajek

Guest
Witam, wszystkich kolegów :) Potrzebuje pilnie pomocy odnośnie wymontowania skrzyni biegów z Alfy Romeo 156 1,8 T.SPARK. Przymieżam się do wymiany sprzęgła oraz jego sprawdzenia. Proszę was o porady odnośnie wymontowania, na co zwrócić uwagę przy wymontowaniu , zamontowaniu i jak to mniej więcej zrobić co trzeba najpierw odkręcić co przytrzymać pzdr :)

Osobiście tego nie robiłem oddałem Alfe do mechanika, ale co powiem to rzucał kur.ami i powiedział żebym z nią więcej do niego nie przyjeżdżał zrobić zrobił ale się ździebko narobił przy samym ściąganiu i montażu .

Robota nie jet łatwa, ale bez przesady. Ci mechanicy zawsze narzekają bo w ten sposób chcą pokazać jaka to trudna robota była i liczą na większą kasę.
Najtrudniej będzie ci odkręcić nakrętki piast kół przednich, jeśli nie masz klucza udarowego. A potem to już po kolei - pamiętaj o odłączeniu przewodu hydraulicznego sprzęgła.

Byłem dzisiaj u znajomego mechanika który to robił w 166 no i powiem ze nie jest łatwa sprawa ale nie ma rzeczy niemożliwych :) Razem z kumplem zobaczyliśmy jak sprawa wyglada z góry i z dołu no i stwierdzilismy ze nie jest zle zobaczymy jak w trakcie wymontowywania bedzie:D koncepcja jest takze chyba damy rade jak juz to przerobie to chetnie opowiem jak było haha :P

Belke wymontowałem i logo narazie mam takie do puki nie zrobie jakies fajnej fotki albo znajde cos ciekawego, a mam takie logo bo porzedni moj pierwszy samochod to byl nie lubiany przez wszystkich Golf :P

Te logo nie jest Twoje.Polowa to auta ludowego(vw) druga to plowa loga Alfy.Połączenie ich to raczej nie normalna rzecz.A czy poprzednie Twoje auto to Daewo Hiundai czy też Polonez nikogo nie obchodzi.Liczy sie pasja.Nie wiem czy ktos kto kocha AR nie lubi Golfa.Raczej jest mu obojetny jak KIA czy inna Skoda...

Sam to logo wymysliłem i to chyba moja sprawa jakie ono bedzie a tak po za tym jak by nie patrzec to logo vw nie nalezy tylko do Golfow jest tez wiele innych fajnych vw ktore np. mi sie podobaja jak cos ci sie w nim nie podoba to poprostu nie patrz a moja pasja nie jest tylko AR ale równiez inne marki i zainteresowania na temat ich np. mechanika

Lesio przesadzasz... to jest forum i kazdy moze pisac co chce i tak samo miec avatar jaki chce... Kolega mial wczesniej VW i sam zrobil sobie takie logo, to nie wiem jaki masz problem? Mialem tez wczesnej passata b5 i nie uwazam ze jest on gorszy od AR. Ale jezdze teraz AR bo passat mi sie znudzil, a po AR bedzie cos innego...

Amortyzatory
Powrót