• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wymieniał ktoś emblemat? Da się go wymienić bez wymiany motylka?

maciek13

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V
Czy ktoś z Was się orientuje, czy emblemat na motylku z chłodnicy da się wymienić osobno, czy trzeba całą część od razu? Na moim nie ma już w ogóle koloru i wygląda to jak niezła wiocha. Rozkręciłem to i wygląda na nierozbieralną, ale może wiecie czy emblemat jest przyklejony do motylka. Przyznam szczerze, że jedyna aukcja jaką znalazłem i cena 145zł za całość to trochę dużo. Może da się kupić emblemat tej samej średnicy i przykleić?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy ktoś z Was się orientuje, czy emblemat na motylku z chłodnicy da się wymienić osobno, czy trzeba całą część od razu? Na moim nie ma już w ogóle koloru i wygląda to jak niezła wiocha. Rozkręciłem to i wygląda na nierozbieralną, ale może wiecie czy emblemat jest przyklejony do motylka. Przyznam szczerze, że jedyna aukcja jaką znalazłem i cena 145zł za całość to trochę dużo. Może da się kupić emblemat tej samej średnicy i przykleić?

u mnie to samo , ten typ tak ma:) a jak znalazlez z 145 zet to good price , z tego co wiem i ise orientowalem to emblemat jest razem z grilem ;)

Sorry za offtop ale Savak fajny masz podpis :)
U mnie w Rybniku są tylko 4 zarejestrowane :D

U mnie w Rybniku są tylko 4 zarejestrowane :D

Tam gdzie mieszkam (tuż obok Poznania) jestem rodzynkiem...:D

mialem nadzieje, ze problem blednacych znaczkow wreszcie udalo sie Alfie rozwiazac. Przeciez ciagnie sie juz od wielu i niby pierdola ale zle wplywa na wizerunek firmy, bo nawet najfajniejsza alfa z wyblaklym znaczkiem bedzie wygladala kiepsko.

I jeszcze jedno spostrzezenie. W mojej dziesiecioletniej 145 przedni znaczek wymienialem w zeszlym roku, tylny bede musial w tym, bo tez blaknie. Moj starszy po 9 latach ma do wymiany przedni w 156. Oba samochody sa z rynku wtornego, wiec nie mam pewnosci, czy wymienianie znaczki byly oryginalne ale jesli przyjac, ze tak to ich trwalosc nie tylko sie nie poprawia, a wrecz pogarsza :-(

U mnie ze znaczkami nie ma żadnego problemu, a Alfa jest z 2006 roku.

U mnie ze znaczkami nie ma żadnego problemu, a Alfa jest z 2006 roku.

A jaki masz przebieg Plancior?

U mnie bella ma 170tys. zrobione gdzieś po włoskich autostradach i przyznam szczerze, że emblemat już nie wygląda. Rocznik również 2006. Nie wiem, czego to kwestia - może myjni automatycznych, ale jedno jest pewne - będę musiał wymienić bo aż nie przystoi jeździć takim samochodem z wyblakłym logo ;)

Moja ma 160 tys. i jeździła tylko w kraju. Znaczek wyglądał żałośnie...

żałosne jest to, że firma nie potrafi zrobić solidnego i trwałego znaczka..... To kompromitacja i włoskie olewactwo.

żałosne jest to, że firma nie potrafi zrobić solidnego i trwałego znaczka..... To kompromitacja i włoskie olewactwo.
Nie sposób się nie zgodzić. Jeżeli nie potrafią zrobić go porządnie to może by dawali przy zakupie jeden w zapasie ;)

Nie sposób się nie zgodzić. Jeżeli nie potrafią zrobić go porządnie to może by dawali przy zakupie jeden w zapasie ;)

Ja dostałem zapasową antenkę dachową ;) , natomiast znaczki po prawie 3 latach użytkowania auta bez odbarwień ,mimo ,że lakier nero oceano zmatowiał po częstych wizytach na myjniach automatycznych :mad:

ja na automaty nie jeżdze. Zniszczyły mi solidnie karoserie w poprzednich autach. Nie tylko lakier: miałem dwa razy zadziory do gołej blachy.
Poza tym myje niedokładnie. jeżdzę na ręczną, paru solidnych facetów pod moim bacznym spojrzeniem za 17 złotych robi mi z auta sexbombę:)

Moja musiała stać w cieniu :D, na szczęście znaczek wygląda jeszcze jak nowy. Ale faktycznie w paru Bellach które widziałem znaczki wyglądają paskudnie - chyba najtańszy element auta.

Amortyzatory
Powrót