• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] wymiana zębatki silniczka szyby

• Autor wątku Autor wątku Korba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Korba

Guest
cześć,

macie może sposób na zdjęcie dekielka przykrywającego zębatkę w silniku podnoszenia szyb?
silnik jest dzwoneczek, ale zębatka spiłowana, szukając nowego natknąlem się na same zębatki:

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-zebatka-silniczka-nowa-wwa-i6882519534.html

chodzi o dekielek wokół białej zębatki:
195.jpg

Mnie też gdzieś leży w garażu uszkodzony silniczek właśnie ta zębatka zmielona jest. Tą aukcje też widziałem i próbowałem to otworzyć ale wygląda to jak by to było zgrzewane i nie bardzo to idzie rozbebeszyć, także dałem se z tym spokój, chyba że napiszesz do sprzedającego i zdradzi tajemnice jak to wymienić.

Po za tym to za cene samej tej zębatki znajdziesz cały sprawny silniczek(używka rzecz jasna).

udało się. naciąłem dekielek nożykiem, wymieniłem zębatkę, przesmarowałem i dokładnie przykleiłem dekielek. nie chciałem używanego silniczka, bo te zębatki często pękają i nie miałem żadnej gwarancji, że kolejny nie walnie za chwilę. a nowy kosztuje 670 zł. pojezdzi ile pojezdzi, jak strzeli, to już będzie nowy silnik.

udało się. naciąłem dekielek nożykiem, wymieniłem zębatkę, przesmarowałem i dokładnie przykleiłem dekielek. nie chciałem używanego silniczka, bo te zębatki często pękają i nie miałem żadnej gwarancji, że kolejny nie walnie za chwilę. a nowy kosztuje 670 zł. pojezdzi ile pojezdzi, jak strzeli, to już będzie nowy silnik.

Cześć. Dobrałem się do zębatki, ale nie wiem jak ją ściągnąć z osi. Proszę o wskazówki.

zebatka.jpg

cześć,

macie może sposób na zdjęcie dekielka przykrywającego zębatkę w silniku podnoszenia szyb?
silnik jest dzwoneczek, ale zębatka spiłowana, szukając nowego natknąlem się na same zębatki:

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-zebatka-silniczka-nowa-wwa-i6882519534.html

chodzi o dekielek wokół białej zębatki:
195.jpg
Delikatnie pukać w metalowy wałek i ładnie wszystko się rozejdzie ale najpierw odkręcić cztery wkręty i wyjąć silnik że ślimakiem na ośce

Amortyzatory
Powrót