• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana tłumika końcowego 2.0 TS

blandor

Nowy
Auto
BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5
Witam!

Mam taki problem, w dniu dzisiejszym urwal mi sie tlumik koncowy i chcialbym sie dowiedziec czy bedzie jakis problem z montażem uniwersalnego tlumika do tego autka, poniewaz jak zauwazylem rury wychodza troche w bok:/
Wiem ze jeszcze firma MTS produkuje takie zamienniki tylko nie wiem przez kogo by to zamowic:/ Na allegro jest jedna aukcja z tlumikiem tej firmy, ale tlumik z jedna koncowka:/

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam!!!
Ja wymieniałem w tym tygodniu tłumik w mojej alfie, długo szukałem jakiegoś zamiennika, aż w końcu się trafił oryginał w bardzo dobrej cenie. Po rozmowach z wieloma fachowcami, dowiedziałem się, że montaż tzw, uniwersalnych tłumików do Alfy 166 jest bardzo kłopotliwe, ze względu na prowadzenie rur układu wydechowego. Skontaktuj się z tym serwisem rrcar.republika.pl/ mają dobrą opinię i odpowiednie podejście do klienta.

Blandor w tym tygodniu będę prawdopodobnie brał do siebie oryginał i kilka sztuk do V-ki będę też może miał do sprzedania, jak byś chciał to mogę się dowiedzieć może do TS-a też będę miał dobrą cenę.

QBA ja musze zachwile kupic cos nowszego lub nowego tlumika do 166 TS 2.0 jak z cenami za taki tlumik dowiedziales sie , chodzi o koncowy

Kolega maziarek1 kupował (albo jeszcze kupuje) tłumik do swojej V6 od tego samego dostawcy z pierwszego linka. Napisz do niego może już kupił.

no jeszcze jestem w trakcie QBA ile za koncowy do V-ki wolasz???

Widzę, że do tego tłumika z Allegro do Twin'a prędzej przyspawam końcówkę podwójną, gdyż rura jest mniej wygięta niż w oryginale (tłumik przypomina kształtem tłumik od jtd'ka) ...ciekawe tylko jak się układa, tzn. gdzie wychodzi końcówka w wycięciu w zderzaku....

Kolega maziarek1 nieodpisal wiec kupiłem na chybił z pierszego linku no i juz załozony pasuje calkiem niezle

Wybaczcie panowie ale dawno nie zaglądałem w ten temat.
Tłumiki w dobrych cenach miałem w drugim kwartale zeszłego roku teraz już cięzka sprawa :/ ale postaram się jeszcze w przyszłym tyogdniu poruszyć temat.

Amortyzatory
Powrót