Wymiana przepływomierza ??

Auto
Alfa Romeo 156 2.0TS 99.r
Mam pytanko , czy po wymianie przepływomierza musze resetowac parametry naexaminerze?? Wymieniłem przepływkę na nówkę ze sklepu fiat - alfa( fakt że zamiennik :( ) i stała się rzecz dziwna bo alfika zaczęłą skakać na niskich obrotach jak "ogier na rodeo" i straciła moc. Czy reset parametrów cos pomoże ??
Po włożeniu ponownie starej wróciło wszystko do normy poza falowaniem obrotów , ale dostała mocy i nie skakała . W czym może być problem ?? Dzieki za porady

A czy nie trzeba czasem zresetować kompa, co by się "zapoznał" z nową przepływką?
Procedurę można gdzieś znaleźć na necie...

Dzięki za porady. Co do wyłaczenia akumulatora też o tym myślałem, ale mam kodowane radio, ale .....brak mi do niego kodów. Takie zakupiłem z autem i miałbym więcej problemów niż to warte.
Jutro i tak jade do mechanika podłącze alfę pod kompa i sprawdzimy resztę jej bolączek. Wyjdzie czy przepływka którą kupiłem jest wadliwa i trzeba bedzie ja reklamowac, czy moze inne licho siedzi. Pozdrowiania

[quote\]Kod radia to zapewne 4 jedynki :wink:[/quote]

Penie masz rację , aczkolwiek jeszcze nie sprawdzałem. Na przyszłość się przyda . Dzięki :wink:

Amortyzatory
Powrót