• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana plastikowego korpusu dźwigni zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku gelu1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gelu1

Guest
Witam.
Przejżałem wasze posty na temat luźno latającego lewarka zmiany biegów i tak jak większość pisała u mnie to samo, plastikowy korpus popękany. Zabrałem sie za demontaż i niestety te trzy śróby m6 co trzymają go od góry podczas odkręcania obracają sie (nie wykręcają sie) podejżewam, iż od spodu są tam jakieś nakrętki które trzeba przytrzymać kluczem w celu ich odkręcenia, ale mogę sie mylić. Jeśli ktoś samodzielnie to demontował to może mi poradzi jak tam sie dostać bo planuje zabrać sie za to w weekend a nie chce połowy samochodu rozdemontować :)

Panowie, nikt nie wymieniał?
Ja też jestem zainteresowany tematem (pewnie jeszcze wielu zainteresowanych by się znalazło)

Bez kanału nie da rady i trzeba jeszcze kogos do pomocy.Nalezy zdemontowac termiczne osłony ukł.wydechowego nad katalizatorem (chyba 6 śrub 13klucz nasadka i 4 nakretki)potem jedena osoba trzyma nakretki płaska 10(tez idzie sie niezle nagimnastykowac)a druga odkreca od góry,wyciagnac ,wsadzic nowy-trzeba uwazac by bolce w podstawce wskoczyły w odpowiednie miejsca ,poskrecac i gotowe.Na operacje nalezy poswiecic ok 2 h i min2 browce na głowe:)

Amortyzatory
Powrót