• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Wymiana emblematu

• Autor wątku Autor wątku piechcio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piechcio

Guest
Witam
Czy ktoś już wymieniał emblemant przedni z alfy ?? Może ktoś z was wie jak to zrobić ?

Otwierasz maske, odkrecasz Scudetto (4 nakretki), potem zdejmujesz takie samozaciskowe blaszki z tych bolcow na znaczku.

Nastepnie odklejasz stary znaczek. Moj strasznie ciezko sie odklejalo, ale trzeba podwazyc i jakims nozykiem probowac. Tylko uwazaj na Scudetto, zeby nie uszkodzic.

Potem czyscisz calosc ze starego kleju i innych brudow.

Przyklejasz nowy znaczek, zakladasz blaszki, przykrecasz calosc i podziwiasz blask nowego znaczka;)!

P.S.: Pozniej dostawie polskie znaki, bo w pracy nie mam takich rzeczy;).

kurka, tez mysle o wymianie, mój jest mocno sprany... gdzie mozna kupić nowy? poza allegro, bo ja nie znosze allegro...

O stary zapytał bym w kiosku Ruchu :D Gdzieś Ty się uchował :D Idź do ASO tam mają z pewnością lub do jakiegoś sklepu który w Twojej okolicy sprzedaje nowe części do Alfy.

oj wiem:))) myslalem, ze mozna gdzies kupić poza allegro czy Aso. Jakies gieldy alfistów czy coś, forum wymiany:)

Amortyzatory
Powrót