• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wymian wkładu lusterka.

Lorxk

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Sportwagon
Ostatnio moja żona jechała na wsi wąską jezdnią i z naprzeciwka jechał jakiś demon szybkości w polonzie i walneli sie lusterkami a że w 156 on sie nie składają to pękł wkład lusterka, czy można wymienic sam wkłd lusterka bez wyminy obudowy bo wtedy musze całe dzwi rozebrać.:confused:

Pozdrawiam.:D

Dlaczego chcesz rozbierać "całe drzwi" ?
Jeśli dostaniesz same wkłady to wymień, ale z demontażem lusterek też nie powinno być problemu.

11807423.jpg
57978560.jpg

sprawdź czy nie masz podgrzewanych lusterek... I czy to z aukcji to nie badziewiasty zamiennik

Napewno nie mam podgrzewanych. A ty u siebie lusterka wymieniłeś? Dużo roboty z tym miałeś bo na allegro widziałem z używanych Alff za 50-70zł całe lusterka.

Trójkąt plastikowy od środka jest wciskany na nazwijmy to "spinki" Jak już plastik zdejmiesz to odkręcasz śruby i wszystko ładnie z drugiej strony odejdzie. Odpinasz tylko kostkę sterowania lustrami. Największy problemem dla mnie było zdjęcie lusterek. Ty musisz tylko założyć, więc nie powinieneś mieć problemów.

Rób w ciepłym pomieszczeniu, bo wiadomo jak plastiki pękają.

PS. Ja zdejmowałem oba lusterka i wyciągałem wkłady, bo malowałem te badziewiaste trójkąty i przy okazji mi prysnęli obudowy ładniejszym kolorem: http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?p=153445#153445

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót