• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymian wkładu lusterka.

Lorxk

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Sportwagon
Ostatnio moja żona jechała na wsi wąską jezdnią i z naprzeciwka jechał jakiś demon szybkości w polonzie i walneli sie lusterkami a że w 156 on sie nie składają to pękł wkład lusterka, czy można wymienic sam wkłd lusterka bez wyminy obudowy bo wtedy musze całe dzwi rozebrać.:confused:

Pozdrawiam.:D

Dlaczego chcesz rozbierać "całe drzwi" ?
Jeśli dostaniesz same wkłady to wymień, ale z demontażem lusterek też nie powinno być problemu.

11807423.jpg
57978560.jpg

sprawdź czy nie masz podgrzewanych lusterek... I czy to z aukcji to nie badziewiasty zamiennik

Napewno nie mam podgrzewanych. A ty u siebie lusterka wymieniłeś? Dużo roboty z tym miałeś bo na allegro widziałem z używanych Alff za 50-70zł całe lusterka.

Trójkąt plastikowy od środka jest wciskany na nazwijmy to "spinki" Jak już plastik zdejmiesz to odkręcasz śruby i wszystko ładnie z drugiej strony odejdzie. Odpinasz tylko kostkę sterowania lustrami. Największy problemem dla mnie było zdjęcie lusterek. Ty musisz tylko założyć, więc nie powinieneś mieć problemów.

Rób w ciepłym pomieszczeniu, bo wiadomo jak plastiki pękają.

PS. Ja zdejmowałem oba lusterka i wyciągałem wkłady, bo malowałem te badziewiaste trójkąty i przy okazji mi prysnęli obudowy ładniejszym kolorem: http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?p=153445#153445

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót