• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wylacznik odciecia paliwa - gdzie jest?

• Autor wątku Autor wątku adasco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adasco

Guest
Glupie pytanie:
kazdy chyba samochod ma taki wylacznik, wywalajacy w momencie uderzenia. Ma on odcinac doplyw paliwa w momencie wypadku.
Z praktyki wiem, ze na naszych rownych inaczej drogach, wylacznik tem potrafi zadzialac po wpadnieciu w wyrwe. I pytanie - gdzie go szukac w 156?
A jakby ktos dal zdjecie - to juz normalnie bede w co najmniej osmym niebie.

Pod fotelem kierowcy trudno go nie znależść

a w 166 jtd pod fotelem?????? jest mnustwo kabelkow ale guzika nie widac

też pod fotelem kierowcy ( tak jak w 156)
instrukcja

witam. Faktycznie przejzalem instrukcje i jest ten wlacznik, z tym ze po rozkreceniu boczku w fotelu nie ma teowlacznika, jest skrzyneczka z obsluga fotela ale guzika brak a pod fotelem to samo. Juz nie wiem co zrobic auto kreci ale nie pali, moze jest jakis inny patent.

adasco po takim czasie użytkowania Alfy pytasz o taką rzecz? toż to wstyd :D

No jak ktoś ma ciężką dupkę to ten wyłącznik będzie można szukać w fotelu :D

witam. Faktycznie przejzalem instrukcje i jest ten wlacznik, z tym ze po rozkreceniu boczku w fotelu nie ma teowlacznika, jest skrzyneczka z obsluga fotela ale guzika brak a pod fotelem to samo. Juz nie wiem co zrobic auto kreci ale nie pali, moze jest jakis inny patent.

Jeśli kręci, a nie pali to może masz problem z immobiliser'em? Gaśnie Ci napis Code lub ikona kluczyka przy odpalaniu auta? Jeśli podejrzewasz ten wyłącznik, to ktoś musiał by go wcześniej wcisnąć, żeby się zablokował.

zlokalizowalem ten guzik jes zupelnie inny niz na ilustracji zinstr obsl. Jest to czarne gumowe kolko. Faktycznie jak go naciska klika guzik i jeden z przekaznikow w podszybiu, ale auto nadal nie pali

w 155 też zacząłbym poszukiwania od miejsca pod fotelem :-)

Amortyzatory
Powrót