• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wykresy z hamowni naszych włoszek (i nie tylko) :)

Auto
Civic ej9
Wiec temat założony :D
Pomyślałem sobie, że fajnie by było utworzyć post, w którym znajdowałyby się wykresy z hamowni waszych Belli <i nie tylko>. Byłoby to bardzo przydatne, dawałoby możliwość porównania osiągów dwóch podobnych (lub takich samych) silników itp.

Ja niestety żadnego wykresu nie pokażę, bo nie mam ;)

Wzór tematu:

Zdjecie/Skan wydruku z hamowni

AUTO: marka, model, pojemność, typ silnika, rok produkcji.
MODYFIKACJE: wymieniamy mody dokonane i wpływające na moc, jeśli nie ma piszemy "seria".
WYNIK POMIARU: wpisujemy max. KM i Nm przy obrotach/min, <to nie zawsze widać na zeskanowanym wykresie>.
UWAGI: dodatkowe informacje, refleksje lub zwierzenia.

pozdrawiam :)

Alfa GT JTDM Q2 2007 50.000 km

Wydech przelotowy na jednym tłumiku 2.25", FMIC 55x23x6.6 cm

202 KM, 430 Nm (przy obecnych temperaturach pare KM i Nm wiecej ;))

AUTO: Alfa 166 2.4 JTD 10v 1999r Seria 136KM 305NM moment
MODYFIKACJE: Mapa wgrana przez poprzedniego właściciela w Italii
WYNIK POMIARU: 152,4[KM] przy 4295[obr/min] i 347,8[NM] przy 2704[obr/min]
UWAGI: przy 240k km regeneracja turbiny

alfa_romeo_chiptuning.jpg

Amortyzatory
Powrót