• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

: Wyjazd za granice po Alfe..

Stefan116

Nowy
Auto
GT 1300 Junior 1974r.
Jak w tytule.
Znalazłem miejsce gdzie prawdziwe Alfy ostały się jak antyki. Ja osobiście byłem w szo-ku, jakie auto można kupić, za jakie pieniadze. Co ciekawe większosc aut jest naprawde w dobrym stanie z niewielkimi przebiegami, prawie 88% aut ma książki przeglądowe z aktualnymi wpisami.
Głównie patrzyłem na modele Alfetta, Giulietta, GTV6 oraz 75, i musze przyznac że tych ostatnich jest naprawde sporo i w super stanie jak na swoją cene cena.
Jeśli byłby ktoś konkretnie zainteresowany wyjazdem po takie auto to dajcie znać.
Jestem chętny w niedługim czasie pomyśleć nad wyjazdem po takie auto.
Jest to Szwecja więc część drogi promem ( i dobrze bo auto jakie bym chciał przywiesc będzie miało na pewno ponad 17 lat hehe).
PS Jak ktos ma możliwosci pomocy w tłumaczeniu ogłoszeń lub zorganizowaniu wyjaz-du to dajcie znac.
Poniżej link do strony:

http://www.blocket.se/vi/16539544.htm?ca=23_1_s

JanAR napisał:
http://www.blocket.se/vi/17007117.htm?ca=23_1_s :twisted:
11 tyś. zł za GTV6? To chyba żart! :shock: Czy aby na pewno to auto nie ma defektów?

Szwecja nie jest w strefie Euro, a ich waluta jest bardzo tania, może Szwecja to na prawdę dobre miejsce na poszukiwania Alfy. Ja bałbym się tylko korozji, bo może to być częsty problem, ale poza tym to :shock:.

Odnośnie Szwecji to o ile mi wiadomo auta ze Szwecji to pewniaki - pełna i oryginalna dokumentacja, żadnych przekrętów i picowania pod sprzedaż. Z drugiej strony nie ma nic za darmo - zadbane, niewyeksploatowane auta potrafią swoje kosztować.

Amortyzatory
Powrót