• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wydech

• Autor wątku Autor wątku talon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

talon

Guest
Witam
Mam taki problem dostałem na urodziny sportowy tłumik koncowy do mojej alfy 146 1,6 box
ale niestety jak zajzałem pod auto okazało sie ze jest tam cholernie malo miejsca zaraz za zderzakiem,bo org tłumik jest głębiej a wystaje sama rura,
czy ktos juz montowal jakis sport wydech u siebie,nie jest za nisko??
Pozdrawiam

Alfa RULES

Witam pewnie że idzie zamontować jakiś sportowy wydech :) Tylko i tam będzie trzeba dorabiać rury. A ten tłumik co masz Ala muren to ni chu chu nie pasuje do Alfy ;)

Moim zdaniem najlepiej nie bawić się w samoróbki i uniwersalne tłumiki bo to tylko pogorszy osiągi. Tylko dedykowane tłumiki do konkretnych modeli mogą dać jakieś rezultaty akustyczne optyczne techniczne i jakościowe. Jest tylko jeden problem nie są one tanie ale wiadomo od dawna że nie ma nic za darmo. Pozdrawiam

talon napisał:
Witam
Mam taki problem dostałem na urodziny sportowy tłumik koncowy do mojej alfy 146 1,6 box
ale niestety jak zajzałem pod auto okazało sie ze jest tam cholernie malo miejsca zaraz za zderzakiem,bo org tłumik jest głębiej a wystaje sama rura,
czy ktos juz montowal jakis sport wydech u siebie,nie jest za nisko??
Pozdrawiam

Alfa RULES
hmmm widzalem taki przy VW po mega tuningu :lol: szkaradztwo.a co ma te ustrojstwo ze sportem wspólnego :?:

Wiem że to prezent ale... Może inaczej.
Kiedyś w moim Sportingu (a mile go wpominam) zapragnąłem jakiegoś głośnego wydechu, może Mugen, Ulter. Kupel mówi: montuj na poczatek "polisch mugen" (tłumok od poloneza lub fiat 125P), tani bo 30 PLN jak wytrzymasz dłuższe trasy to kupuj co chcesz. I tak zrobiłem, przejechałem Pentlę Bieszczadzką i na drugi dzień założyłem standart. Głowa mi pękała po 100km.
Zrobisz jak zechcesz :roll:

Amortyzatory
Powrót