[155] wycieraczki

• Autor wątku Autor wątku kazikx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kazikx

Guest
Wczaraj w czasie jazdy przestały mnie słuchać wycieraczki:(.

Tzn. jadę sobie i nagle włączyły się same z siebie i nie chciały się wyłączyć.
Dzisiaj to samo. 20-30min jazdy ok, aż tu nagle znowu się włączyły.

Różnica między wczaraj a dziś była taka, że wczoraj wyłączyły się po kilkunastu minutach, a dziś już nie chciały.

W czym może tkwić problem?

Podejrzewam wyłącznik czasowy ....Pozdrawiam Tomasz

To samo miałem, auto stało tydzień na parkingu lotniska pod chmurką, akurat pora deszczowa była :) po odpaleniu same się włączyły i nie chciały przestać działać więc wyjąłem bezpiecznik i wsadziłem na drugi dzień (jak już zrobiłem kilkadziesiąt km). Problem już nie wrócił więc uznałem go za "niebyły" :D

Dziękuję za odpowiedzi.

Dobry trop z tym bezpiecznikiem. Spróbuję wymienić.

Dobry trop z tym bezpiecznikiem. Spróbuję wymienić.

Wymiana bezpiecznika nic nie zmieni.Przewodzi prąd albo nie.U Maryśki było tak,że musiał mieć delikatną wilgoć gdzieś,która wyparowało po tych kilkudziesięciu km.Myślę,że motodoktor może mieć dużo racji.Manetka też może robić psikusa.

Wszystkie problemy elektryczne jakie miałem w 155 braciak były przez zwarcia w skrzynce bezpieczników pod nogami. Konstrukcja tego ustrojstwa to kilku warstwowa folia z miedzianymi ścieżkami...

Wszystkie problemy elektryczne jakie miałem w 155 braciak były przez zwarcia w skrzynce bezpieczników pod nogami. Konstrukcja tego ustrojstwa to kilku warstwowa folia z miedzianymi ścieżkami...

Tak tu jest problem, wystarczy wysuszyć skrzyneczkę i dalej hula

Dziękuję raz jeszcze.

Uporządkowałem Wasze rady, które wszystkie biorę na poważnie, wg najprostszych i najtańszych:).

Zacząłem od wymiany bezpiecznika.
Ale problem ten sam.

W przyszłym tygodniu (weekend ze 146) wysuszę skrzynkę bezpieczników, a jak nie zadziała, to wymienię przełącznik czasowy:).

po zdjęciu dolnej górną trzymają jeszcze dwie śruby od dołu w okolicy manetek

Dzięki. Znalazłem je.
U mnie była jeszcze dodatkowa opaska trytytka na kolumnie; ciachnąłem ją.

A ja mam inny problem z wycieraczkami w mojej 145 dzialaja tylko jak wlacze spryskiwacze wtedy wycieraczki dzialaja dotyczy przod i tyl ?

Amortyzatory
Powrót