• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wyciek oleju z.. ?

• Autor wątku Autor wątku Arik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arik

Guest
i znow cos nie tak, jest jakis wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem, najpierw lekko obudowa byla pobrudzona tym, a po jakims czasie a dokladnie dzis zauwazylem plamke na glebie, mysle ze to wyciek z skrzyni ? uszczelnienie ? jak moge sprawdzic poziom oleju w skrzyni ?
Moge tez zrobic jutro fotke o ile to cos pomoze :)

Miałem to samo. Pociło się na łączeniu skrzyni z silnikiem a oleju nie ubywało ani w siniku ani w skrzyni. A tak to się skończyło w ASO:

Podobno nie jest łatwo bo trzeba skrzynie wyciągać a mechanik mój tak średnio palił się do tej roboty i wołali za to 600zł a w ASO za 800 to zrobiłem i mam święty spokój.

Miałem to samo. Pociło się na łączeniu skrzyni z silnikiem a oleju nie ubywało ani w siniku ani w skrzyni. A tak to się skończyło w ASO:

Podobno nie jest łatwo bo trzeba skrzynie wyciągać a mechanik mój tak średnio palił się do tej roboty i wołali za to 600zł a w ASO za 800 to zrobiłem i mam święty spokój.

cena jadliwa za robote, ciekaw jestem ile to w uk wyniesie, tym bardziej ze 4 tygodnie temu rozrzad robilem, a musze kupic jeszcze aku, gorny wachacz (ten alu) o ile to poprawna nazwa. Wiec skyrznia poczeka do przyszlego roku

U mnie przed wymiana sprzegla tez mialem zapocone na laczeniu. Mechanik wymienil uszczelniacz , ale po jakims czasie znow problem powrócil, ale sie tym nie przejmuje ,bo pod autem zawsze jest sucho.

fajnie cześci 200zł robocizna 600zł i jak w tym kraju normalnie żyć przy najniższej krajowej a ja za dzień roboty komuś zapłacę 600zł juz wole mieć ten wyciek

Trochę to dziwne, że był wyciek a oleju nie ubywało jak to możliwe?

Amortyzatory
Powrót