• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wyciągniecie radia w 166

Matt21

Nowy
Auto
Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS
Witam, wie ktos moze jak wyciagnac radio w Alfie 166?? Chce je dac do rozkodowania i w serwisie mi powiedzieli 270zł za wyciagniecie i włozenie na miejsce, razem z rozkodowaniem to jest prawie 500zł :? , jak bym sobie sam wyciagnął to by 270zł zostało w kieszeni :wink: .Prosze o pomoc. :|?:

Dzięki za rady ale skorzystałem z ASO, dziwne bo elektryk w warsztacie
zrobił mi to "prywatnie " :wink: i zapłaciłem połowe mniej, a ICS
bede miał w poniedziałek 8) . A co do wyciagnięcia samego komputera
to sciagał boczki tapicerki i wogóle mu to dłuższa chwile zajęło
więc juz wolałem te 130zł zapłacić i mieć pewność ze niczego nie urwę.Pozdrawiam.

Dokładnie. 8)))

Matt21 napisał:
Dzięki za rady ale skorzystałem z ASO, dziwne bo elektryk w warsztacie
zrobił mi to "prywatnie " :wink: i zapłaciłem połowe mniej, a ICS
bede miał w poniedziałek 8) . A co do wyciagnięcia samego komputera
to sciagał boczki tapicerki i wogóle mu to dłuższa chwile zajęło
więc juz wolałem te 130zł zapłacić i mieć pewność ze niczego nie urwę.Pozdrawiam.

:>>> żadnych boczków nie trzeba zdejmować:
1.podwarzasz śrubokrętem drewienko lub alu w okolicach drążka biegów od strony ręcznego , unosisz do góry i ciągniesz do siebie.
2 odczepiasz kostki przełaczników i zapalniczki i zciagasz na bok
3.odkrecasz dwie srubki - krzyżakiem- i zciągasz ramkę / otacza dżwignie biegów i z boku ics-a.
4.odkręcasz znów dwie śrubki - krzyżakiem
5.wsuwasz dwa małe śrubokrety w górnych rogach odsłonietego ICS-a , naciskając tam blaszki i WYSUWASZ CAŁEGO ICS-a

Z ZEGARKIEM NA RĘKU 5min z przerwą na papierosa 8) -a swoja drogą to powinni zatrudniać takich mechaników którzy znaja się na danej marce i przeszli jakieś egzaminy bo to ŻENADA :|?:

marcins737 napisał:
nie masz tam przypadkiem takich malutkich otworków ??

pokaż foto tego radia to może powiem co dalej

jesli masz taką jak w linku ponizej

http://www.allegro.pl/item219087772_wyswietlacz_nawigacji_alfa_romeo_166_2005.html

to zwróć uwagę na zaczepy na dole - najpierw muisz zdemontować coś tam żeby je uwolnić
a oprócz tego musisz w dwa otwory okrągłe po lewo wepchnąć coś co zwolni zaczepy blokujące (nadają się do tego celu np druty krawieckie albo po prostu długie gwoździe o odpowiedniej grubości)

:!: :!: :!:

na drugim linku widzę że może być mocowana na śruby , czyli najpierw moze trzeba zdjąć plastik zewnętrzny a później odkręcać klik link :arrow:

http://www.allegro.pl/item219990340_monitor_nawigacji_do_alfa_romeo_166.html

w drugim linku widzisz ,że jest na śruby -gdyż gość wyjął całość z RAMKĄ MONTAŻOWĄ,która jest właśnie na śruby. 8) - a ICS-a tylko wysuwasz! i odczepiasz kostki :DDD

Widze że to prostsze niz by się mogło wydawać "elektrykowi" wyciągniecie i włozenie na miejsce zajeło ok godziny, no nic trudno 130zł nie majątek, a nie miałem zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Dzieki za rady, a co do tapicerki to serio ją sciągał. ;//

Amortyzatory
Powrót