[146] wtryski

• Autor wątku Autor wątku kulik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

kulik

Użytkownik
Auto
alfa romeo 146
Cześć !
Zastanawiam się nad podmianą wtrysków , ponieważ obstawiam ze to właśnie one nie dają odpowiedniej ilości paliwa , objawy : na zimnym silniku muli , szarpie przy gwałtownym dodawaniu gazu ale tylko do 2000 rpm potem już idzie jak trzeba . Przepływka była podmieniana kilkukrotnie na sprawną z innej alfygdzie takie objawy nie występowały . Czy mógłbym zamienić wtryski z 0 280 150 702 na te które były zastosowane w alfie 156 ?

A o jakim silniku mówimy?

Tak , mam sekwencyjną instalacje . Co ciekawe na LPG chodzi dobrze .

Tak , mam sekwencyjną instalacje . Co ciekawe na LPG chodzi dobrze .

Też mam lpg. Co prawda to mieszalnik ale rozjeżdżają mi się ustawienia na pb.Na bogato.
Na lpg też dobrze jeździ.
Wtryski,sonda ,przepływka,regulator ciśnienia paliwa były podmieniane a dopiero wizyta u gazownika załatwiła sprawę.

Mam to samo. 1.8 TS + LPG sekwencja. Przepławka, sonda wymienione niedawno na ori Bosh. Wtryski po czyszczeniu. Mapa się raczej nie rozjeżdża, gazownik tego nie stwierdził i sam jeżdżąc po 150 km tylko na PB nie zauważyłem poprawy. Ja się przymierzam do wymiany pompy paliwa. Strasznie głośno chodzi i tutaj upatruje winowacje. Pomyśl o tym. Możesz u kogoś sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej i będzie wiedział czy to to nie jest problemem.

Sęk w tym ze zmieniłem już pompe paliwa na BOSCH-a niestety problem nadal pozostał . Jak wcześniej wspomniałem przepływomierz podmieniałem ze sprawnej Alfy , sondę wymieniłem na nową też BOSCH-a , świece kable , regulator ciśnienia paliwa ( ten na listwie wtryskowej) i już po prostu mam wątpliwości codotego auta . Podpinałem do komputera i nic niestety się nie dowiedziałem , żadnego błędu .

No to mnie teraz zaskoczyłeś. Jak uda Ci się zwalczyć tą awarie to daj znać co pomogło. Ze swojej strony obiecuje to samo, tylko na razie mam inne rzeczy do zrobienia.

Nabyłem nową przepływkę , zamontowałem i ... no właśnie , oceńcie sami , zamieszczam film z parametrami . Po nagraniu filmu odczytałem błędy i był jeden : integrator sondy lambda . Cóż mogę więcej dodać , odpuściły opady deszczu i z rana zaczęła lepiej odpalać ale nadal brakuje mocy na zimnym .

https://www.youtube.com/watch?v=kOb3GDRQhew

Amortyzatory
Powrót