• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wtryski wymiana

bellezza

Nowy
Auto
alfa 166 3.0 V6 24V
Witam.
Bardzo proszę o podanie cen ewentualnej wymiany wtrysków do Alfy 166 3.0 v24. Zaświeciła mi się kontrolka na desce , potem zgasła lecz nie wiem czy nie jest to pierwszy sygnał co do ewentualnej wymiany. Serdeczne dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam.

Kontrolka wtysków nie musi i raczej nie znaczy ich wymiany ;/ jest to kontrolka w innych autach oznaczana jako kontrolka silnika.

Sprawdz kostki pod maska, typu przeplywka, wtryski itd. Moze lambda...

Moze ktoras jest luzna i nie kontaktuje.

mi marchewa swiecila i okazalo sie ze rozrzad przestawiony :/

komputer pokazal ze cos z czujnikami polozenia walkow jest nie halo ale czujniki byly ok.a pasek przestawiony o dwa zeby

praktycznie i teoretycznie zadnych :) na moje szczescie tyle ze to wina mechanika byla bo przy wymianie silnika na inny ten debil zalozyl juz wczesniej chodzony pasek rozrzadu.ujechalem od niego dwa kilometry poszedl but na gaz i musialem sie do niego wrucic. ;)

praktycznie i teoretycznie zadnych :) na moje szczescie tyle ze to wina mechanika byla bo przy wymianie silnika na inny ten debil zalozyl juz wczesniej chodzony pasek rozrzadu.ujechalem od niego dwa kilometry poszedl but na gaz i musialem sie do niego wrucic. ;)

To fuks, a mechanikowi pogratulować.

jak najbardziej a mechanik to by sie nadawal ale do montowania 27 poduszek powietrznych w moim garbusie hehehe

Amortyzatory
Powrót