• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wsteczny nie wchodzi

currahee

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.
Wymieniałem łożysko w skrzyni oraz sprzęgło. Dziś odebrałem auto i fajnie jest cicho (wcześniej wyło łożysko), sprzęgło mięciutkie - super. Niestety po przyjechaniu do domu nie mogłem już wbić wstecznego (wcześniej wyjeżdżając od mechanika wsteczny wszedł). Próbowałem wszystkiego, dwa razy wysprzęglać, przechodzić przez inne biegi, na zapalonym i zgaszonym silniku. Nic nie pomaga - wsteczny zniknął. Ki czort znowu? Mogli mi coś źle poskładać?

znaczy sie co wogole nie umiesz wbic biegu czy poprostu zamiast wstecznego wchodzi Ci 4 ??

Nie wiem czy zamiast wstecznego ale 4 wchodzi ok a wsteczny nie.

znaczy sie nie zrozumiales mnie jak chcesz wzucic wsteczny to zamiast wstecznego Ci 4 wchodzi czy wogole wstecznego nie mozesz wzucic bo Ci cos blokuje ??

W ogóle wstecznego nie da się wbić, tak jakby coś blokowało właśnie.

aha no to w tym przypadku ja niestety Ci nie pomoge kiedys mialem taki sam problem ale zamiast wstecznego wbijala mi sie 4 i rzekomo mechanizm zmiany biegow byl wyrabany i zaplacilem niecala 100 za naprawe

A ja po wymianie sprzegla 2 tygodnie 5 biegu nie mialem. W koncu jak sie wybralem do goscia ktory mi to robil, okazalo sie ze skrzynie zle przykrecil. Chcial 150 zeta jeszcze za to ale go szybko z tatuskiem przekonalismy ze ich nie dostanie :mrgreen:

Lesio napisał:
A ja po wymianie sprzegla 2 tygodnie 5 biegu nie mialem. W koncu jak sie wybralem do goscia ktory mi to robil, okazalo sie ze skrzynie zle przykrecil. Chcial 150 zeta jeszcze za to ale go szybko z tatuskiem przekonalismy ze ich nie dostanie :mrgreen:
To u mnie jest podobnie, dziś jak gość mi to sprawdzał i jakąś wajchą popchał od spodu to wsteczny wszedł gładko i wszystkie biegi wchodziły ok do czasu wybrania 5. Czyli albo mam 1-5 bez wstecznego, albo 1-4 z wstecznym. Zostawiłem auto bo mają rozebrać jeszcze raz skrzynię. Ręce mi już opadają bo odkąd kupiłem Alfę to więcej stoi w warsztacie niż nią jeżdżę :evil: .

Ci co robią mi skrzynkę niby specjalizują się we włoskich autach (Fiat, Alfa, Lancia) :/

Jest już ok. Wszystkie biegi wchodzą, podobno było coś z wodzikiem. Najważniejsze, że poprawili w ramach gwarancji za free :).

Amortyzatory
Powrót