[164] Wenylator chlodnicy a załączanie jego.

Marian

Nowy
Auto
ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi
Witam...mam prośbe do użytkownikow TS...zatem poprzedni własciciel podłączył wentylator jego załączanie pod przycisk przeciwmgielnych i chciałbym to zmienic:D ostatnia rzecz z elektryki ktora została do ogarniecia:D czy ktoś mogłby mi przyblizyc jak mam sie do tego zabrac? jakies schematy? czujnik w chlodnicy zakupiony i zalożony tylko jak to teraz ogarnać?
Czasem sie zastanawiam skąd ludzie mają takie pomysły:D
Bede wdzięczny za każdą pomoc:)

Czasem sie zastanawiam skąd ludzie mają takie pomysły
Bede wdzięczny za każdą pomoc

Myśl jak chcesz. W poprzedniej 164 byłem bliski podobnego rozwiązania, bo czujnik nie reagował, podejrzewałem, że się zepsuł, ale że posiadałem miernik prądu to po kilku wpięciach stwierdziłem, że prąd do niego nie dochodzi, więc w końcu spiełem wentylator na krótko i żeby mi bateria za szybko nie siadła - to kombinowałem, żeby założyc właśnie przycisk do wentylatora. Któregoś dnia gdzie miałem dużo czasu zaczęłem rozgrzebywac instalację. Okazało się, że przegniło ok 20cm kabla między czujnikiem, a przekaźnikiem.

Schemat schematem, ale najpierw musisz zacząc od włącznika przeciwmgłowych i zobaczyc jak tam jest pokombinowane. A potem powrót do instalacji fabrycznej.

EDIT: Miernik prądu to podstawa- skraca czas i to znacznie.

Dziękuje sprobuje jutro sie za to zabrac zaczynając od kabli wentylatora i spróbuje je połączyc z kablami od czujnika...

Amortyzatory
Powrót