Warsztat

tajskii

Nowy
Auto
Alfa GT 2006 1.9 150
Witam potrzebuje sprawdzony warsztat do wymiany sprzęgła oraz zawieszenia (wahacze łączniki itp) alfa romeo gt 1.9

Polecam Michała Mierniczaka, MM Service we Wrzeszczu na Sobieskiego.

Tak słyszałem o nim bardzo dobre opinie a gdzieś jeszcze? Jaki może być koszt wymiany sprzęgła i zawieszenia

ma ktoś jakieś doświadczenia z warsztatem KRENO w Pierwoszynie?

Jaki może być koszt wymiany sprzęgła i zawieszenia
Zależy,co chcesz zrobić w tym zawiasie i którym-przód/tył? Wymiana sprzęgła w warsztacie bez części-około 400-550 w zależności od warsztatu.

Ciekawe, że w google wyskakuje kilka adresów warsztatu MM, ale żaden to Sobieskiego. Dopiero na trojmiasto.pl znalazłem, że to Sobieskiego 14 koło Polibudy. Przy kolejnych naprawach pewnie sprawdzę jakość usług.

Michał się przeniósł, teraz jest na Słowackiego 130. I rozszerza biznes - podobno ma zatrudnić kolejnego (trzeciego?) mechanika. Więc to już nie jest rodzinny biznes gdzie Michał wszystko sam robi, ale normalna firma. Trza patrzeć na ręce bo nie wiadomo kto będzie przy Alfie dłubać ;)

Jakby ktoś szukał w miarę sensownego warsztatu bliżej zachodnich części 3Miasta to w Rumi jest "Speed Auto Service". Są ogarnięci, parę rzeczy mi w Alfie zrobili jak Michał nie miał czasu, albo nie był w stanie (elektryka/elektronika). Serwisują też parę innych Alf, chociaż głównie 147. Tylko jakby co to lepiej jeździć z własnymi częściami bo kupowane u nich są po normalnych cenach sklepowych. Taniej jest kupić w Autosklep24 i zawieźć niż brać na warsztacie. Plus, nawet w stosunku do MM, jest taki że nie mają problemu jak ktoś przywozi własne części (zwłaszcza do Alf :D).

A Michał robił jakiekolwiek problemy jak ktoś z własnymi częściami przyjeżdża? :O Mnie nigdy nic nie mówił...

Dawał delikatnie do zrozumienia, że lepiej kupować u niego. Ale problemów z samym montażem nie robił, to fakt.

I nie, żebym miał do niego pretensje - każdy chce zarobić. Nie zdziwiłbym się, gdyby miał jakąś umowę z IC na wyposązenie warsztatu czy coś takiego i też normalne. Zwłaszcza że często gęsto ma faktycznie taniej dostępne niż gdzie indziej. Po prostu zaznaczyłem dla tych którzy wolą wszystko kupić samemu i pojechać tylko na montaż bez słuchania, że lepiej/taniej kupić na warsztacie i tak dalej.

Michała akurat cenię i nie raz tutaj polecałem ;)

Ostatnia edycja:
Ja także :P a co do ceny części u niego- mówił że nie daje marży swojej i rzeczywiście tak jest. Myślę że bardziej mu chodziło o to że woli sam zamówić żeby mieć pewność że dobre i prawidłowe części kupi.

mam pytanko, czy wiecie może czy ten Michał lub jakiś inny warsztat w Trójmieście lub w okolicach robi rozrząd 3.2 V6 Busso?
Wiadomo z uwagi na specyfikę silnika chciałbym wiedzieć czy jest jakiś specjalista, która już ich parę zrobił, bo z Gdyni do Warszawy w razie co to trochę słabo jechać na rozrząd do Kuby bodajże :D

Michał z tego co wiem to z Alf nie podejmuje się tylko rozrządu w wolnossących dwunastozaworówkach i w V6 od GM chociaż może coś się zmieniło. 24v powienien bez problemu, chyba nawet 1 czy 2 166 24v serwisuje. Zadzwoń, zapytaj. Jak nie będzie miał narzędzi, chęci, umiejętności to Ci o tym powie.

Michał z tego co wiem to z Alf nie podejmuje się tylko rozrządu w wolnossących dwunastozaworówkach i w V6 od GM chociaż może coś się zmieniło. 24v powienien bez problemu, chyba nawet 1 czy 2 166 24v serwisuje. Zadzwoń, zapytaj. Jak nie będzie miał narzędzi, chęci, umiejętności to Ci o tym powie.

Dzięki wielkie :) bo po prostu już tak mega się szykuje z zamiarem kupienia GT 3.2 V6 no i kurcze chciałbym wiedzieć czy uda mi się tutaj zrobić rozrząd, bo myślę, że to pierwsze co powinienem zrobić po przerejestrowaniu ;)

Ja u Michała serwisuję 166 3.0 V6 i rozrządy przynajmniej w 3.0 robi :). Miałem podejrzenie złego ustawienia rozrządu (po wizycie w innym warsztacie) i Michał miał to ogarnąć jednak po tym jak dokładnie sprawdził okazało się, że nie ma takiej konieczności.

Hej. Jestem za Gdyni ale jak wcześniej mieszkałem niedaleko Pucka to jeden chłopak robił mi rozrząd w mojej 2.5 V6 - jakiś znajomy mechanik, znajomej mojej żony... jak się okazało... chłopak pasjonata (ma niezłą Audi S2 w Coupe z lat 89-93), dojazd do niego to bita droga, że tak powiem na zadupiszcze... ale chłopak tak zrobił rozrząd, że teraz śmiga jak szalona, w międzyczasie zmieniłem standardowy filtr na stożek ale tylko filtr, żeby momentu nie ruszać póki co. Rozrząd zrobił świetnie... i tanio, bo chyba ok. 300zł zapłaciłem albo 250zł.

Amortyzatory
Powrót