• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Warsztat ZABRZE okolice

• Autor wątku Autor wątku KULI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KULI

Nowy
Auto
2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK
Witam.
Może macie jakis sprawdzony warsztat gdzie mógłbym zrobic wymiane rozrządu i przy okazji świec,nie chciałbym oddać auta na gdzieś pałe.
Ile tak biorą za wymiane w JTD 2.4?

POzdrawiam KULI

cześć

ja jestem z Gliwic i też miałem taki problem że szukałem mechanika w mojej okolicy
wiele osób twierdzi że Alfę jest dobrze oddać w ręcę:
ItalAuto
Al. Roździeńskiego 188
Katowice
Telefon: +480516023530

robiłem tam co prawda na razie wymianę płynu hamulcowego ale na wiosne planuje u nich wymienić zawieszenie
znają się na włoskich autach i mają dobrą opinie

co do rozrządu to niestety nie wiem

pozdrawiam

dzięki tomaszko,już dzwoniłem i raczej do nich oddam moją alfe,chiałbym jeszcze znaleść kogoś kto mi podłączy alfe pod kompa zanim oddam auto na rozrząd.
Kupiłem sobie kabel ale za cholere nie umie tego ogarnąć.

POzdrawiam KULI

u nich podłączenie do kompa z tego co wiem kosztuje 50 zł

myśle że podłącze właśnie u nich przy okazji wymiany rozrządu

POzdrawiam KULI

Polecam Ital auto . Fajnie robią i są uczciwi .Polecam

Też jestem z Zabrza, moją bellę oddaję w opiekę w tym wersztacie w Bytomiu:
http://www.ricambi-service.pl/in_index.php?dir=1_Start
rozrząd mi zrobili, pod kompa podpinali i inne rzeczy, są od wielu lat na rynku i zajmują się Fiatami i Bellami, polecam

Ricambi tez polecam. Moge powiedzieć tyle, że znajomy tam pracuje i to on robił mi rozrząd, chociaż jako fucha po godzinach w garażu, ale pojecie mają o włoszczyźnie i kompa tez mają.

Amortyzatory
Powrót