• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Warsztat naprawy Automatycznych Skrzyń Biegów w okolicy Żar (lubuskie)

Themark

Nowy
Auto
Alfa 166 2,4 JTD 175KM w Automacie, Seat Ibiza 1,2 90KM
Witam
Mam pytanie tak jak w temacie. Czy znacie i możecie polecić dobry (teraz napiszę że i nie drogi) warsztat naprawy skrzyń automatycznych w okolicy Żar (Lubuskie) moja skrzynia w ubiegłym roku w lipcu była robiona w Zielonej Górze a firmie A.... (nazwa na Priv'a) na pozornie typową przypadłość czyli szarpanie przy zmianie z 2 na 3 bieg. Oczywiście zostałem skasowany jak za zborze a skrzynia dalej szarpie jak porąbana mimo dwóch "napraw" gwarancyjnych które wielkie G dały. Sprawa obawiam się że oprze się o sąd bo gość ani myśli dokonać kolejnej naprawy gwarancyjnej a poza tym pozostawienie u niego samochodu to prawie 3 tygodnie czarnej dziury gdzie to ja jako klient muszę dzwonić i pytać się na jakim etapie jest auto i za każdym razem dostaję inny kit.
Postanowiłem raz jeszcze zaryzykować i dać auto do porządnego warsztatu.
Czy mógłby mi ktoś pomóc. Ja chcę w końcu jeździć tym samochodem :)

Midparts albo Autojozefow po moich rozległych bojach z automatem to tylko te dwie firmy mogę polecić :/

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Witaj
No Midparts to ja mam nawet w Nowogrodzie Bobrzańskim ale oni regenerują konwertery, sterowniki hydrauliczne, ale im trzeba skrzynię wytargać. A mi się nie chce u jednego skrzynie wywlekać a inny ją robi :)
No Ty z Krakowa do do Warszawy do AutoJózefów masz w prawdzie ok 300km. Natomiast ja z Żar mam nieco ponad 500km w jedną stronę.
Może ktoś z Forum wypowie się jeszcze na ten temat.

Midparts Nowogród Bobrzanski tel 604177071 :)

Za szybko poszło, tam regeneracja sterowania Hydry (to pewnie przyczyna) sprawdzenie to około 200 zł. Serwis to Raszyn 604497640. Możliwe że sam sterownik jest zrypany

Tak Ja wiem i mam numery do Midpartsu (mam do nich tylko 30 km) ale jak pisałem poniżej, oni tylko naprawiają, nie zrzucają skrzyni z samochodu. Im skrzynię trzeba dostarczyć, a mi chodzi już o kompleksówkę :)

No zrzucają ale w Raszynie, a to już nie podrodze zupełnie :/ ale pomyśl o tych dwóch firmach. Ja np bardzo zraziłam się do dużej firmy z Krk :/

Ja koniec końców po długich poszukiwaniach znalazłem porządną firmę u siebie w okolicy ale zanim to nastąpiło to każdy jeden odwiedzony mechanik jak tylko usłyszał że automat to najpierw mówił "ło panie automat to nie u mnie" a zaraz potem właśnie do Nowogrodu mnie kierował więc myślę że nie masz co się czaić tylko jechać tam

Ja koniec końców po długich poszukiwaniach znalazłem porządną firmę u siebie w okolicy ale zanim to nastąpiło to każdy jeden odwiedzony mechanik jak tylko usłyszał że automat to najpierw mówił "ło panie automat to nie u mnie" a zaraz potem właśnie do Nowogrodu mnie kierował więc myślę że nie masz co się czaić tylko jechać tam
Tak wiem. Tylko tak jak pisałem poniżej. Do Nowogrodu trzeba im zawieść samą skrzynię. Oni nie wyciągają i nie montują skrzyni na gotowo w samochodzie. No chyba... że w ciągu ostatniego czasu coś się zmieniło.
Ale... czekam na kolejne podpowiedzi. Nie chce mi się bowiem wierzyć, że samochodów z automatami jeździ już w okolicy Zielonej góry od groma i każdy jeździ np. pod Warszawę na przegląd czy naprawy ?! No bez jaj :D

No przy dziwnych problemach tak :/
A twój chyba taki jest skoro sobie "normalny" zakład automatów nie poradził :(

No przy dziwnych problemach tak :/
A twój chyba taki jest skoro sobie "normalny" zakład automatów nie poradził :(

Witaj
No ja problemu dziwnego ze skrzynią nie mam. Wszak Aisin znany jest z problemów ze sterowaniem. To raczej u nas, próby naprawy przez "dziwnych" mechaników, doprowadzają do tego że auta nie jeżdżą jak trzeba.
Zresztą, tu na forum prześledźcie perypetie Sneijder'a, mojego kumpla z którym razem jeździliśmy i walczyliśmy z jego V6 3.0 a było to tylko wypadanie zapłonów.
Nasi mechanicy to masakra.

Aisin jest skrzynią dobrze opracowaną przez serwisy to prawda. Ale jaj każdy automat nie daje się naprawiać po taniości a czasem serwisy coby przyciągnąć klienta obiecują gruszki na wierzbie. I kurna potem nie ma co z tym zrobić tylko trzeba wszystko naprawiać raz jeszcze. Wiem coś o tym :/

ostatnio znajomy polecił mi serwis z Zielonej : automatykorycki.pl , niby pare osób od niego z Wrocka tam robiło, ja też szukałem coś tyle że w Lubinie a tu nikt nie tyka się automatów, aż dziwne, więc chyba się udam do wyżej poleconego.

ostatnio znajomy polecił mi serwis z Zielonej : automatykorycki.pl , niby pare osób od niego z Wrocka tam robiło, ja też szukałem coś tyle że w Lubinie a tu nikt nie tyka się automatów, aż dziwne, więc chyba się udam do wyżej poleconego.

Wiesz co Jutro zadzwonię do niego pogadam.
Ja znalazłem jeszcze jeden warsztat naprawy automatów praktycznie w Żarach. Miejscowość Kadłubia 20 (o ile dobrze zapamiętałem numer) 3 km od Żar. Żadnej reklamy, ani na necie, ani bilbordów Warsztatu nie ma ale Gość ma całe podwórko aut do naprawy, pogadałem z nim i raczej nie jest to typowy bajkoopowiadacz jakich widziałem do tej pory (a który właśnie taki bajarz robił mi skrzynię w Zielonej Górze. Sam mówi że reklamy nie potrzebuje bo roboty i tak ma tyle że nie jednokrotnie w soboty do wieczora siedzi. Hmmm... szlag wie...

Ponoć mocno polecany jest zakład na Dąbrowskiego 45 - część ludzi nawet z PL tu przyjeżdżała.

Chłopowiec z bytomia odrzanskiego. Gość który od lat to robi przerabiałem rożne firmy ale to tam dopiero naprawili wszystko ( w poprzednich autach ) zadzwonić i zapytać .

Nr telefonu wrzucę Ci na priv, bo ostatnio szukałem dla znajomego z automatem ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót