Wałki rozrządu od 164 3.0 V6 12V QV do 155 2.5 V6

• Autor wątku Autor wątku muzzy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
M

muzzy

Guest
Witam ponownie. Szykuje się do wymiany wałków i popychaczy. Znajomy który zajmuje sie alfami mówił mi że wałki od 164 3.0 12V QV będą pasować do mojego silnika i będzie on troszkę mocniejszy . Co się tego tyczy? Zastanawia mnie czy zgrają się czasy otwierania zaworów i inna reszta. Inny znajomy (jego brat) powiedział mi, że może być z tym problem. Jak to jest dokładnie?

Według Epera nie są to takie same wałki

Eh. Ok. A może od zwykłego silnika 3.0 jak by pasowały to co z tymi czasami zaworów? Może ktoś ma wałki do 2.5 V6 do sprzedania ? Słyszałem, że gdzieś w Wawie regenerują wałki. Tylko gdzie ?

muzzy napisał:
Eh. Ok. A może od zwykłego silnika 3.0 jak by pasowały to co z tymi czasami zaworów? Może ktoś ma wałki do 2.5 V6 do sprzedania ? Słyszałem, że gdzieś w Wawie regenerują wałki. Tylko gdzie ?
Ja mam wałki od 2.5

W jakim stanie i jaka cena ? Koleś na allegro oferuje mi całe kompletne głowice po 200zl sztuka. W piątek będę miał foty tak że sie okaże w jakim to jest stanie.

Stan jest b . dobry ale sam musisz ocenić nic nie oddam bez oglądniecia zainteresowanego ( nauczka ) moge machnąć ew. foty

Cena atrakcyjna podam razem z fotami jutro na @

Amortyzatory
Powrót