• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wahacze

szyby1

Użytkownik
Auto
AR147 1.9 JTD
Witam.Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o wahaczach dolnych do Alfy 147 firmy QAP.Chciałem je kupić bo wychodzi dość taniutko za komplet ,za jedyne 350 zł z przesyłką.Prosiłbym o opinie,jeżeli te są jednak "qpa" to jakiej firmy polecacie,górne z przodu mam już wymienione przez poprzedniego właścicela.Mam też do wymiany 2 tylne wahacze wzdłużne,tez prosze o podanie nazwy firmy bo jest kilka a ceny są bardzo różne.Gdzie można kupić najtaniej te firmy QAP są na allegro.Może zamiast kupować całe nowe to kupić tylko same tuleje,albo dać do regeneracji.Na diegnostyce mówił żebym wymienił tylko tulejki i wszystko ma być OK, i komu tu teraz wierzyć i ufać.Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam wszystkich.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sądzimy, że ten post nie powinien zaistnieć, bo odnośnie wahaczy zostało już tyle na forum napisane, że można by książkę z tego sklecić. Jak zwykle opcja szukaj widać został pominięta, ale skoro już pytasz to Ci napiszę, że są tyle warte ile kosztują. Nie baw się w półśrodki tylko kup TRW za około 320-360 zł (zależy gdzie kupisz, ale polecam sklep fiat-lancia-alfa). Komplet oryginalnych wahaczy poprzecznych natomiast kosztował mnie 260 zł. Na resztę pytań poszukaj odpowiedzi w innych postach, bo szkoda się powtarzać.

Jak chcesz brać tanie, to lepiej weź FAST-a.
A jak chcesz mieć dobrze, to weź TRW, lub droższą wersję VEMA.

Jak chcesz brać tanie, to lepiej weź FAST-a.
A jak chcesz mieć dobrze, to weź TRW, lub droższą wersję VEMA.
Sam nie tak dawno kupowałem wahacze, zarówno dolne jak i górne, więc orientuję się troszkę w cenach i Vema jest tańsza od TRW. Można nawet sprawdzić to na allegro. natomiast co mnie zaskoczyło, to to, że droższe od TRW są wahacze Delphi (porównania w Intercarsie). Wydaje mi się jednak, że najlepszym wyborem jest TRW.
Belfer dobrze napisał, że wahacze są takie ile kosztują.
Kol. Szyby, jeśli będziesz zainteresowany zakupem, to daj znać, a podam Ci e-mail, gdzie ja kupowałem wahacze TRW i wyszło mnie najtaniej.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. tak na przyszłość opcja szukaj jest naprawdę bardzo prosta w użyciu. :)

Amortyzatory
Powrót