V6 - skoro BMW może, to dlaczego nie AR?

Hammer

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.
Jakiś czas temu, jeszcze w wątku AR MiTo GTA toczyła się dyskusja na temat silników AR V6 gdzie wyraziłem swoje życzenie ponownego zobaczenia pod maską rasowego silnika V6 Alfy Romeo.
Tym, którzy nie zgadzali się z moją opinią oraz wszystkim innym polecam poniższą notkę prasową:
Mniejsze silniki w seriach M - Onet.pl Moto - 25.03.2009

Skoro BMW (jak również wymienione w artykule Audi czy Mercedes) w swoich wersjach M może i chce montować V6 to dlaczego nie w Alfie?
Być może doczekamy się jeszcze 149 GTA albo 169 GTA z rasowym silnikiem V6 (bi-turbo?) ze stajni AR.

Tym, którzy nie zgadzali się z moją opinią oraz wszystkim innym polecam poniższą notkę prasową:
Mniejsze silniki w seriach M - Onet.pl Moto - 25.03.2009

Skoro BMW (jak również wymienione w artykule Audi czy Mercedes) w swoich wersjach M może i chce montować V6 to dlaczego nie w Alfie?
Być może doczekamy się jeszcze 149 GTA albo 169 GTA z rasowym silnikiem V6 (bi-turbo?) ze stajni AR.

... umieszczonym centralnie, z napędem na przód? :D (bo tak chciałeś w owym wątku w którym mało kto się z Tobą zgadzał? :D

Prosiłbym o rzeczowe odpowiedzi/opinie/sugestie w temacie. Jak masz bić pianę to lepiej się wcale nie wypowiadaj. Jak czegoś nie zrozumiałeś z tamtego wątku to przeczytaj go sobie jeszcze raz ze zrozumieniem.

Koszty produkcji+kryzys. Mimo to brak mi w ofercie czegoś szalonego i innego niżu konkurencji z czego słynęła Alfa. Dlatego uważam, że przydało by się coś z silnikiem na centralu, ale albo AWD lub RWD.

skoro mają współpracować z Chryslerem to może skuszą się RWD a do tego V6 np w następczyni 166 i mamy prawdziwą Alfę. Ostatnio coś Alfa spowszedniała a szkoda. Dzięki takiemu silnikowi pokazałaby że jednak liczy się w grze i stać ją na porządną, szybką limuzynę która oprócz komfortu zapewni też niecodzienne doznania z prowadzenia takiego cacka.

Predzej Ferrari zamontuje 3.0 z turbina :P

v6 pewnie bedzie w 169, ale watpie, zeby v6 z milano wrocilo... teraz wszyscy skupiaja sie na zmniejszeniu spalania, a co za tym idzie emisji spalin. 169 na pewno nie bedzie mialo napedu na przod, z tego co wiem to premiera jest odwlekana ze wzgledu na to, ze fiat nie moze znalezc dostawcy podwozi tylnonapedowych.

Amortyzatory
Powrót