• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Uszczelki zewnętrzne okien - rdza

• Autor wątku Autor wątku 1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

1984

Guest
Mam taki oto problem z uszczelkami zewnętrznymi okien. Jest nań kilka nieładnie wyglądających wybrzuszeń, jak odchyliłem jedno z nich to niestety okazało się, że to rudy się zadomowił :) I teraz moje pytanie, czy ta blacha w uszczelce to część drzwi? czy to blaszka np usztywniająca uszczelkę?
i ew. gdzie można by kupić takie nowe uszczelki? a wymieniał już ktoś te uszczelki?

Ehh, powiem, że mialem taki sam problem, dotyczy on wielu egzemplarzy Alfy, ja go niestety nie rozwiazałem bo samochód już sprzedałem...

Ponoć problem to sama uszczelka do dostania w ASO, za ile nie wiem.

czy to blaszka np usztywniająca uszczelkę?
i ew. gdzie można by kupić takie nowe uszczelki? a wymieniał już ktoś te uszczelki?

tak , to rdzewieje blaszka usztywniająca uszczelkę , makarony dały popis w aucie klasy premium ;)

uszczelki dostępne w aso lub na szrocie

nieźle drogo ze szok.. to juz lepiej poszukać chromowanej widziałem w jakiejs alfie;]

jak ja u siebie ja zdjąłem to juz do wyrzucenia sie nadała... najlepiej na opuszczonej szybie i jakos umiejetnie rekami

Odświeżam. Wymieniał ktoś ? Jak to zdemontować ciągnąc na boki, do góry, zsunąć ?

Amortyzatory
Powrót