[159] Uszczelka turbo

szampan33

Nowy
Auto
159, 2.4 JTD
Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu, ale nie mogę nic poszukać.
Chcę wyczyścić łopatki turbiny w 2.4 i chciałem kupić uszczelki turbiny, czy zestaw uszczelek. Ale nie ma dosłownie nic. Tylko coś do silnika 1.9, ale do 2.4 nie ma. Byłem w aso ale za jedną prostokątną uszczelkę zawołali 120zł. No nie wiem. Wie ktoś, może gdzie nabyć uszczelki? Z góry wielkie dzieki za info :D

Ta miedzy turbo, a kolektorem ma numer 55202540 (przynajmniej wersja 200KM z turbo KKK) jak wpiszesz w google wyskoczy Ci kilka linków do sklepów.

Najlepiej sobie wejdź w jakiegokolwiek fiatowego eper'a wpisz VIN i wszystko bedziesz wiedział bo tam są dwie różne.

Najlepiej sobie wejdź w jakiegokolwiek fiatowego eper'a wpisz VIN i wszystko bedziesz wiedział bo tam są dwie różne.
ePER nie listuje uszczelki spływu turbiny albo gdzieś źle klikam. A nie wiesz czy z Opla pasuje? Bo jakoś nie widzi mi się płacić 40 zł za OEM AR z powyższego linku wrzuconego przez [MENTION=7856]szaq[/MENTION].

EDIT:
OK, patrzyłem w złym dziale. W 16V JTDm są dwie, 73502224 z jednej strony i 55196740 z drugiej. Obie też wyglądają na identyczne jak w 1.9 CDTi.

eper_uszczelki_turbo.jpg

Ostatnia edycja:
Właśnie wymieniłem uszczelkę spływu turbiny FIAT 73502224 i tak dla potomnych napiszę, że jak ktoś chciałby zaoszczędzić kilka złotych to uszczelka oplowska o numerze GM 93179216 jest identyczna jak oryginał AR.

Amortyzatory
Powrót