Ustawienie zegara

• Autor wątku Autor wątku ciapek1808
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ciapek1808

Guest
Witam. Jak ustawić godzinę bo próbowałem ale nie udało się ;) rocznik 2001 radio z nawigacją.. i jak to jest kasowaniem licznika przejechanych kilometrów? góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :)

Kilometry kasujesz przyciskiem KM po lewo od kierownicy, a godzinę ustawiasz w menu, wchodzisz poprzez mode, ale mogę się mylić w przypadku navi. Tak czy inaczej w instrukcji wszystko znajdziesz.

Przy ustawianiu zegara musisz stać w miejscu. Jak jedziesz to niektóre opcje menu znikają.

Wiedźmaak ma rację. Przy zmianie czasu się wkur..., że nie mogę zmienić godziny. Tak 3 dni z rzędu zawsze podczas jazdy próbowałem zmienić i nic. Jak w końcu raz dojechałem do celu to na postoju już poszło xD

Może i dobrze mówicie.. ale auto ma być odpalone czy nie? Czy kluczyk ma być w pozycji MAR? W tej pozycji naciskałem przycisk MODE ale żadnej reakcji nie było.. jest możliwe żeby nie działał? Dzięki wszystkim za pomoc :)

Z tego co pamiętam ustawiałem na włączonym silniku (jak stałem na światłach). Najwazniesze, żeby auto stało w miejscu.
Jeśli ustawisz kluczyk w pozycje MAR to też powinno się dać ustawić zegar.
Jeśli naciskasz mode słyszysz charakterystyczne piknięcie?

Próbowałem w pozycji MAR jak i na odpalonym na postoju.. przycisk mode nie reaguje a żadnego charakterystycznego piknięcia nie ma..

Tylko że prztciskiem KM da się jeszcze deskę zgasić i zrobiłem tak już kilka razy i nie wiem jak.. Za pierwszym razem myślałem że mi podświetlanie padło :P

Hm u przytrzymanie KM powoduje wyzerowanie licznika KM na prędkościomierzu.
Zegary gaszą się jak przytrzymam "-"

Za KM dzięki.. ale problem zegara i przycisku MODE dalej został :(

Wątek kasowania przebiegu okresowego i wygaszania podświetlenia przyciskiem KM był już poruszany. Np. u mnie jest tak, że gdy przytrzymam krótko przycisk KM to zeruje przebieg okresowy, a jak przytrzymam dłużej to zgaśnie podświetlenie. U innych można podświetlenie wyłączyć przytrzymując "-". Jeśli po przyciśnięciu MODE nic się nie dzieje to znaczy że jest z nim coś nie tak.

Drift masz racje.
A jak naciszniesz MODE to jest wogóle jakaś reakcja?
Może poprostu jest on uszkodzony.

Funkcje KM już pojąłem i ten temat możemy zamknąć.. tzn nie sprawdzałem jeszcze czy działa ale już wiem o co chodzi ;) natomiast przycisk mode wogóle nie reaguje.. na chodzie.. nie na chodzie.. żadnej reakcji ani na wyświetlaczu.. ani dźwiękowej. Jaka to może być przyczyna? Jakiś bezpieczników czy czego?

Może przycisk padł.
Musiałbyś spróbować wyjąć ten moduł i przeczyścić styki. Może nie kontaktuje. Ewentualnie poprosić jakiegoś Alfistę z okolicy żeby podjechał i podpiąć moduł który działa na 100%.

KM też nie działa.. jedyną reakcją na wciskanie przycisków jest zapalenie się MODE lekko na czerwona.

Amortyzatory
Powrót